ELEKTRİĞE ZAM YOLDA
EPDK, TEİAŞ iletim sistemi sistem kullanım ve sistem işletim tarifelerini revize etti. Zam, 1 Mayıs 2016 itibariyle tüketicinin faturasına yanısyacak. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Elektrik İletim AŞ´nin (TEİAŞ) iletim sistemi sistem kullanım ve sistem işletim tarifelerini revize etti.
Konuyla ilgili Kurul kararı Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, TEİAŞ´ın 1 Mayıs 2016´dan itibaren geçerli olacak, iletim sistemi kullanım ve sistem işletim tarifeleri 14 bölge bazında üreticiler ve tüketiciler için yeniden belirlendi.
TEİAŞ´ın gelirlerini oluşturan iletim sistem kullanım ve sistem işletim tarifeleri, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ile ilgili diğer yönetmelikler ve tebliğler çerçevesinde TEİAŞ´ın maliyetleri dikkate alınarak, EPDK tarafından belirlenen gelir tavanları doğrultusunda oluşturuluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Erzurum
28.03.2026
- İMSAK 04:34
- GÜNEŞ 05:59
- ÖĞLE 12:25
- İKİNDİ 15:56
- AKŞAM 18:41
- YATSI 20:01
- Cumartesi 6.7 ° / -1.9 ° Güneşli
- Pazar 4.4 ° / -1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




