ELAZIĞSPOR-BB ERZURUMSPOR MAÇ ÖNCESİ

Elazığspor-BB Erzurumspor TFF 1. Lig 16. hafta. Maç öncesi son bilgiler, istatistikler, teknik heyet açıklamaları, muhtemel kadrolar, sakat ve cezalılar...

ELAZIĞSPOR-BB ERZURUMSPOR MAÇ ÖNCESİ

 

 

A. Demirspor ve Adanaspor maçlarını 2-2´lik sonuçlarla geçen Bordo Beyazlılar ilk yarıda taraftarı önünde son maçına çıkmaya hazırlanıyor?

Son 8 haftada 18 puan kaybeden Bordo Beyazlılar aynı periyotta 12 puan kaybı yaşayan Eruzurumspor ile zorlu bir maça daha çıkacak.
 
4 maçını geride bırakan Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Gakgolar, Mehmet Altıparmak ile ilk 3 puanını geçen hafta alan Dadaşlar kritik bir puan maçında karşı karşıya gelecek.
 
Peşpeşe aldığı 3 beraberliğin ardından son maçını kazanan Erzurumspor Elazığ´a moralli geliyor.
 
İki takım liglerde 3. kez birbirine rakip olurken, sezon öncesi Elazığ´da oynanan hazırlık maçını Elazığspor 3-1 kazanmıştı.
 
16. hafta öncesinde ev sahibi Elazığspor 20 puanla 9. Basamakta bulunurken, konuk Erzurumspor ise 18 puanla 13. Sırada yer alıyor.
 
15 haftası geride kalan ligde Elazığspor toplamda 4 maçtır kazanamıyor.
 
4 maçtır kaybetmeyen BB Erzurumspor ise deplasmanda 7 maçtır kazanamıyor.
 
17 Aralık Pazar günü saat 13:00´da oynanacak maç Beinsports Max-2 ekranlarından yayınlanırken, karşılaşmayı  İstanbul Bölgesi A Klasman Hakemlerinden Emre Malok yönetecek.

KALPAR SİFTAHSIZ, ALTIPARMAK SİFTAH YAPTI

Ev sahibi Elazığspor sezona Mehmet Altıparmak ile başladı ancak 10 hafta sonra yollarını ayırarak takımın başına Hüseyin Kalpar´ı getirdi.
 
Konuk BB Erzurumspor ise Osman Özköylü ile sezona başladıktan sonra 11. Hafta sonunda yollarını ayırıp Elazığspor´dan ayrılan Mehmet Altıparmak ile anlaşma sağladı.

Elazığspor, Hüseyin Kalpar geride kalan 4 haftada henüz galibiyetle tanışamazken, aynı haftada BB Erzurumspor´un başına geçen Mehmet Altıparmak ise ilk 3 puanını 15. Haftada aldı.

4 haftalık periyotta Hüseyin Kalpar´ın başındaki Elazığspor 2 yenilgi ve 2 beraberlik sonucu 2, Mehmet Altıparmak´ın ekibi BB Erzurumspor ise 3 beraberlik ve 1 galibiyetle 6 puan topladı.
 
DADAŞLAR KUPAYA VEDA ETTİ
 
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Trabzonspor´a 5-1 mağlup olan Mavi Beyazlı Erzurumspor kupaya veda etti.

BB ERZURUMSPOR İLE 3. RANDEVU
 
1969 yılında profesyonel liglerde mücadele etmeye başlayan Erzurumspor son olarak 2016-2017 sezonunda Spor Toto 2. Lig Play-Off finalinde Gümüşhanespor´u 1-0 yenerek TFF 1. Lig´e yükseldi.
 
Pazar günü lig tarihlerinde 3. Kez karşı karşıya gelecek iki takım son olarak 2001-2002 sezonunda 2. Lig A Katagorisi´nde birbirlerine rakip olmuşlardı.
 
Erzurum´da oynanan ilk maç 1-1 sonuçlanmış, ikinci maçı ise Elazığspor 3-1 kazanmıştı.
 
O tarihte oynanan maçlarda şimdi Erzurumspor´un başında teknik direktör olarak görev yapan Mehmet Altıparmak Elazığspor forması giyiyordu.

SAKAT VE CEZALILAR

 ELAZIĞSPOR: BB Erzurum maçı öncesi sakat oyuncusu bulunmayan Elazığspor´da sarı kart cezalısı olan Mertan Caner Öztürk dışında eksik yok. 

3 Futbolcu Sınırda
 
Kritik maç öncesinde Elazığspor´da 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
 
Erman Bulucu, Elmar Bjarnason ve Alpaslan Öztürk bu maçta sarı kart görmeleri halinde İstanbulspor maçında cezalı duruma düşecekler.
 
 BB ERZURUMSPOR: Sakat oyuncusu bulunmayan konuk Erzuruspor´da ise sarı kart cezalısı Jasmın Scuk ile birlikte kupa maçında kırmızı kart gören Murat Gürbüzerol bu maçta forma giyemeyecek.
 
5 Futbolcu sınırda!
 
Dadaşlar´da; Abdulkadir Özdemir, Boubacar Mansaly, Erhan Çelenk, Lokman Gör ve Ozan Tahtaişleyen Elazığspor maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyorlar.
 
İSTATİSTİKLER:
 
 ELAZIĞSPOR: Sezona çok iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile dikkat çeken Elazığspor 16 hafta öncesinde 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile 20 puan topladı.

Bordo Beyazlılar 15 maçta rakip filelere 22 gol aterken kalisende ise 20 gole engel olmadı.

Taraftarı önünde 8. Maçına çıkacak olan Bordo Beyazlılar daha önce oynadığı 7 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 11 puan topladı. Bu maçlarda 11 gol atan Elazığspor kalesinde 8 gol gördü.

Elazığspor´un en golcü oyuncusu ise toplamda 6 golü bulanan Brezilyalı oyuncu Wellengton Tom.
 
 BB ERZURUMSPOR: Yeni olduğu lige iyi başlayamayan BB Erzurumspor ise geride kalan 15 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi ile 18 puan topladı ve 13. Sırada bulunuyor.
 
Mavi Beyazlı takımın bu maçlarda 17 gol atarken, kalesinde ise 19 gol gördü.

8. Deplasmanı öncesi galibiyeti bulunmayan BB Erzurumspor geride kalan 7 maçta 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 3 puan topladı.
 
Dış sahalarda rakip fileleri 4 kez havalandıran Erzurumspor kalesinde ise 11 gole engel olmadı.
 
Konuk Erzurumspor´un en golcü futbolcusu ise 6 golü bulunan Tunuslu forvet oyuncusu Hamza Younes.

 ELAZIĞSPOR CEPHESİ ???????????????.....???..:
 
Hüseyin KALPAR/ ?Sahaya kazanmak için çıkacağız?
 
BB Erzurumspor maçında kazanmak için sahada olacaklarını belirten Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin KALPAR, her zamankinden çok daha fazla hırslı, istekli, inanan bir takım hüviyetinde olacaklarını söyledi.
 
Göreve başladıklarında 6 maç olduğunu hatırlatan Hüseyin KALPAR:
?6 maçın 2´si içeride, 4´ü deplasmandaydı. Şu ana kadar 3 deplasman maçı oynadık ve birinde mağlup olduk. Bizim en büyük kaybımız içeride oynadığımız Bolu maçı oldu. Boluspor maçını kazanmış olsaydık çok daha farklı olacaktı.
 
İki deplasman üst üste Adana´ya gittik. Alınan 2 puan aslında kötü değil, ama daha fazla puanlar alabilirdik. İki Adana takımına 2´şer gol atıp 1 puan almak olmamalıydı. Deplasmandan alınan puanlar her zaman önemli puanlardır. İnşallah bunu ileriki haftalarda telafi ederiz.
 
Önümüzde çok çok önemli bir Erzurum maçı var. Erzurumspor maçını kazanmak için sahada olacağız. Her zamankinden çok daha fazla hırslı, istekli, inanan bir takım hüviyetinde olmamız gerekiyor. Bunu da yapacaklarına inanıyorum ve güveniyorum. Kazanmaya ihtiyacımız var. Bu hafta kazanma haftası olsun diyorum. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Sportmence bir oyun ortaya çıkar ve mutlu bir şekilde sahadan ayrılmış oluruz? dedi.
 
?Eksiklerin arkasına sığınmadan mücadelemize devam edeceğiz?

Mertan Caner ÖZTÜRK´ün sarı kart cezası nedeniyle sahada olamayacağını hatırlatan KALPAR, ?Geldiğim günden beri eksiksiz hiç maçımız olmadı. Eksiklere sığınarak bir sıkıntı yaratmadık, yaratmıyoruz da. Eğer böyle bir sıkıntı içine girersek bahane etmiş oluruz. Bende bu tür bahanelerden hep uzak kalmaya çalışıyorum. Oynayan oyuncularım da oynamayanlar kadar en az verim veriyor. Ne olursa olsun eksik olmamak daha iyi ama futbolda var tür olaylar. O eksiklerin arkasına sığınmadan mücadelemize devam edeceğiz? diye konuştu.

Elazığspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar´ın bu maça ilişkin henüz bir açıklaması olmadı. Açıklama yaptığı takdirde buradan yayınlanacaktır.

 BB ERZRUMSPOR CEPHESİ ???????.??.????..........?.:

Mehmet ALTIPARMAK/ ?Elazığspor´u ve Elazığ´ı çok seviyorum?

Elazığspor´da sezon başında 10 hafta görev yapan  BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, aynanacak karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada, Elazığ´ı ve Elazığlılar´ı çok sevdiğini ifade ederek, kendisinin iyi bir Elazığspor taraftarı olduğunu söyledi.

Altıparmak; ?Bu hafta sonu Elazığ´da önemli bir mücadelemiz olacak. Güzel bir futbol ve centilmenliğin ön planda olacağı bir maç olmasını bekliyorum. Elazığ´da çok güzel günlerim geçti. Hem futbolculuk kariyerimde hem de teknik adamlık kariyerimde hizmet ettiğim bir il Elazığ. Her zaman söylediğim gibi ben Elazığspor´u, Elazığ´ı ve Elazığlıları çok seviyorum.

Yazılanlar, çizilenler, gerçeği yansıtmayan beyanatlar benim için çok da önemli değil. Ben her zaman iyi bir Elazığspor taraftarıyım.  Çok da iyi bir Elazığlıyım. Yani Elazığ´da çok dostum var. Dostluklarım da her zaman devam ediyor ve bunu da bilen biliyor. Biz sadece bir maç oynamaya geliyoruz. Kazanmaya geleceğiz ve hak eden kazansın.?dedi.

?Ben, Elazığspor´un Şampiyon Kaptanıyım?

Bordo-beyazlı taraftarlar için de ayrı bir parantez açan deneyimli çalıştırıcı, futbolculuk kariyerinde şampiyonluğu taraftarla doyasıya yaşadıklarını da kaydederek, kendisinin de onlardan biri olduğunu dile getirdi.

BB Erzurumspor Teknik Patronu Mehmet Altıparmak; ?Elazığspor taraftarının nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Ben Elazığspor´un şampiyon kaptanıyım. Şampiyonluk yaşadığımızda o büyük taraftarla o büyük coşkuyu doyasıya yaşadık.
Teknik Direktör olarak görev yaptığımda da Elazığspor taraftarının bize verdiği desteği ve duyulan güveni gördüm. Bu sezon orada görev yaptığım dönemde taraftarımızla üzülüp, taraftarımızla gülüp, sevindik. Kısa da olsa taraftarla kader birlikteliği yaptık adeta.

Elazığspor kariyerimde daha önce de söylemiştim başarılıydık. Taraftarın da buna inandığına eminim. Centilmence geçecek maçta bordo-beyazlı taraftarların da bizlere iyi bir misafirperverlikle yaklaşacaklarına eminim. Çünkü ben de onlardan biriyim. Elazığspor camiasında taraftarının yeri her zaman çok önemlidir. Takımlarına destek gösterip kendilerinden olana da her zaman sahip çıkmışlardır. Buradan onlara da selamlarımı iletiyorum.?
 
Elazığspor-BB Erzurumspor Maçı Bilet fiyatları:
 
VIP tribün: 50 TL
Kapalı Tribün: 20 TL
Misafir Tribün: 20 TL
Kale Arkası: 5 TL
************************************************************************
Tarih-Saat: 17 Aralık Pazar 13:00
Stat: Elazığ Atatürk
Hakemler: Emre Malok (İstanbul Bölgesi A Klasman), Mehmet Yıldırım (İstanbul-A Klasman), Kemal Elmas (Bursa-A Klasman), Burak Taşkınsoy (İstanbul-B Klasman)
Canlı Yayın: Beinsports Max-1

HAKEM EMRE MALOK İLE 4. KEZ 

Asıl mesleği eğitimcilik olan hakem İstanbul Bölgesi A Klasman Hakemi Emre Malok Elazığspor maçında 4. Kez düdük çalacak.
 
Bordo Beyazlılar, biri lig ve biri kupa olmak üzere Malok´un daha önce yönettiği 2 maçtan yenilgi ile ayrıldı.
 
Daha önce çeşitli liglerde 3 kez yardımcı görevler üstelenen 14 yıllık hakem Malok Elazığspor´un son olarak 3. Haftada oynanan Elazığspor-Ankaragücü maçını yönetmiş ve Bordo Beyazlılar bu maçtan 2-0 galip ayrılmıştı.

Emre Malok´un Elazığspor Karnesi:
 
27 Eylül 2009 TFF 2. Lig Kademe: Adana Demirspor-Elazığspor 2-1
27 Aralık 2016 Ziraat Türkiye Kupası: Anagold 24Erzincanspor 3-2         
27 Ağustos 2017 TFF 1. Lig: Elazığspor-MKE Ankaragücü (2-0)
17 Aralık 2047 TFF 1. Lig: Elazığspor-BBErzurumspor (?)

TAKIM KADROLARI:

 Elazığspor Muhtemel Kadro: Soner Şahin (Ahmet Sabri Fener), Onur Güney, Sezgin Coşkun, Mehmet Yiğit, Serkan Kurtuluş, Kadir Bekmezci, Emre Öztürk, Elmar Bjarnason, Andreas Tatos, Wellington Tom, Ahmet Aras

Teknik Direktör: Hüseyin Kalpar

 BB Erzurumspor Muhtemel Kadro: Hakan Canbazoğlu, Jasmin Trtovac, Tolga Ünlü, Hakan Arslan, Lokman Gör, Gökhan Karadeniz, Burhan Eşer, Taylan Antalyalı, Haris Harba, Erhan Çelenk, Mert Nobre
 
Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak

KAYNAK: www.elaziz.com


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli