EFKAN ALA; ?HERKESİN ?AMA´SIZ TEPKİSİNİ ORTAYA KOYMASI LAZIM?

Efkan Ala; Türkiye hem demokrasisini geliştirme konusunda hem de terörle mücadele konusunda kendisine yakışır bir şekilde yoluna devam edecekti

EFKAN ALA; ?HERKESİN ?AMA´SIZ TEPKİSİNİ ORTAYA KOYMASI LAZIM?

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre´deki operasyonların öğle saatleri itibariyle tamamlandığını açıkladı. İlçede sokağa çıkma yasağının devam ettiğini belirten Ala, arama faaliyetlerin tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağını kaldırılacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa´daki binasına düzenlenen saldırının ardından Yeni Şafak ve Tv Net´in bir arada olduğu Topkapı´daki binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Ala, saldırıyı kınadı. Ala, ?Bilinsin ki Türkiye´yi bu tür saldırıları yolundan alıkoyamayacaktır. Basın özgürlüğüne yapılmış bu menfur saldırı Türkiye´de kimlerin nasıl harekete geçtiğinin bir göstergesidir. Türkiye hem demokrasisini geliştirme konusunda hem de terörle mücadele konusunda kendisine yakışır bir şekilde yoluna devam edecektir. Bunların tekrarlanmaması için her türlü tedbirler alınacaktır? dedi.

?HERKESİN ?AMA´SIZ TEPKİSİNİ ORTAYA KOYMASI LAZIM?

Terörist saldırılara karşı tüm siyasi partilerin, sivil toplumun ve akademisyenlerin hem fikir olması ve karşı durmalarının beklendiğine değinen Bakan Ala, ?Yeni Akit ve Yenişafak gazete ve televizyonlarına yapılmış saldırıyı şiddetle kınadıklarını ortaya koymaları gerekir. Herkesin amasız, fakatsız, ancaksız tepkisini ortaya koyması lazım. Devletin güvenlik birimleri de kendi üzerlerine düşeni yapacaktır. Büyük geçmiş olsun diyoruz. Bunlar marka kuruluşlarımızdır. Milletin menfaati neredeyse kendileri hep orada olmuşlardır. Milletin geleceği neredeyse orada olmuşlardır. Bütün basın kuruluşlarımız bu tür saldırılar olduğu zaman onlara Türkiye´nin topyekün tepki göstermesi konusunda hassasiyet göstermesi lazım. Onunda olduğunu görüyorum, bundan memnuniyet duyuyorum. Bu saldırlar Türkiye´deki basın özgürlüğünden rahatsız olan yerler tarafından maşa olarak yaptırıldığından şüphe yok. Kısa sürede failler yakalanır ama arkasında kimlerin olduğunun farkındayız. Türkiye´nin gelişmelerinin rahatsız ettiği odaklardır bunlar. Onlar istemezse de Türkiye kalkınacak? şeklinde konuştu.

?CİZRE´DEKİ OPERASYONLAR TAMAMLANDI ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR?

İçişleri Bakanı Ala, basın mensuplarının soruları üzerine Cizre´de operasyonların tamamlandığını açıkladı. Bugün öğle saatleri itibari ile Cizre´de operasyonlar başarılı bir şekilde sona erdiğini açıklayan Ala, ?Oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini daha garantiye almak için, oraya girdiklerinde herhangi bir patlama ya da olumsuzlukla ile karşılaşmamaları için Silopi´de olduğu gibi Cizre´de de arama tarama faaliyetleri devam edecek. Arama tarama faaliyetleri sona erinceye kadar bir müddet sokağa çıkma yasağı devam edecek. Arama tarama faaliyetleri bitirilince bu sefer bir daha bu şekle düşmemesi için gerekli kalıcı ve geçici güvenlik noktaları oluşturulacak. Tüm Bakanlıklarımız kendi alanlarıyla ilgili sahada olacaklar. Oradaki vatandaşlarımıza teröristlerin çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet kendi üzerine düşeni yapacak. Onunda imkan ve zemini hazırlanıyor. Bundan sonrada diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla alacağımız tedbirlerle terörün Türkiye´nin gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız? dedi.

?MİLLET EVLERİNİN ÖNÜNDE BARİYERE KENDİ CADDESİNDE MAYINLI TUZAĞA MÜSAADE ETMEZ?

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde operasyonların devam ettiğini bildiren Ala, şunları kaydetti:

?Bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş. Mayınlamalar ve bomba düzenekleri var. Türkiye´de, millet sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere, kendi caddesinde mayınlı tuzağa müsaade etmez. Oradaki belediyelerin oradaki sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Türkiye´de devlet te onu kaldırmak için kararını alır gereğini yapar.?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı