EBUBEKİR ELMALI'YI KİMSENİN SİYASİ EMELLERİNE KURBAN ETMEYELİM

EBUBEKİR ELMALI

YRP İl başkanı Ahmet Mustafaoğlu ve Sadık Çat Beceremedikleri Muhalefetin Faturasını Başkasına Kesmeye mi Çalışıyor?

 

Son günlerde şehrimizde adından sıkça söz ettiren Ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı gerek Erzurumspor'a yaptığı sponsor sözleşmeleri ve gerekse gençlere olan yakın ilgi ve alakasından dolayı göz dolduruyor.

Avukat Ebubekir Elmalı'nın son günlerde yakalamış olduğu yükselişi fırsata çevirmeye çalışan Yeniden Refah Partililer ise bugüne kadar beceremedikleri Muhalefet Partisi olma vasıflarını Ebubekir Elmalı üzerinden kapatmaya çalışıyor.

Erzurum'da 31 Mart mahalli seçimlerinde Merkez Aziziye başta olmak üzere Köprüköy ile birlikte iki belediye kazanan ve seçimlerden sonra Belediye Başkanlarını Partilerinde tutmayı başaramayan Yeniden Refah Partisi, beceriksizliğini ört bas etmek, şehirde tabela partisi haline geldiklerinin üzerini kapatmak için şehir adına önemli işlere imza atan Ebubekir Elmalı'yı kendilerine kalkan seçtiler.

Göreve geldiği günden beri muhalefet partisi İl Başkanı olmayı beceremeyen Ahmet Mustafaoğlu kendisine siyasette uzun aradan sonra İl Başkanlık görevini getiren Sadık Çat'a karşı Ahde Vefasını ödemek için Muhalefet Partisi İl Başkanı olduğunu bir tarafa bırakıp Sadık Çat'ın gölgesinde makamını korumanın yollarını ararken, Sadık Çat ise İl Başkanının kendisine olan bu Ahde Vefası sayesinde YRP'li kimliğini korumaya çalışıyor.

31 Mart seçimlerinden sonra şehirde adeta tabela partisi haline gelen YRP, son günlerde şehrimizde popülerliği her geçen gün Erzurumspor'a sağlamış olduğu katkılardan dolayı artan Avukat Ebubekir Elmalı üzerinden Parti'nin ismini ayakta tutmaya çalışan İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu ve Sadık Çat için sosyal medya da da linç girişimleri başladı.

Avukat Ebubekir Elmalı isminin siyaset üstü olduğunu savunan Erzurumlu vatandaşlar, Ebubekir Elmalı üzerinden Yeniden Refah Partisi'ni Erzurum'da yaşatmaya çalışan İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu ve Sadık Çat için, siyasetteki Beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar diye konuştular. 

Şehir adına bugüne kadar hiç bir muhalif açıklama yapmayan, varlığıyla yokluğu belli olmayan YRP İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu'nun bir gün olsun şehrimizin takımı Erzurumspor'un maçında görmediklerini, Erzurumspor diye bir takımın varlığından haberdar olmadığını ve daha ötesi şehirde ağır ve aksak giden Belediyecilik hizmetlerini bir gün olsun konuşmayan, şehrin kanayan hiç bir yarasını dile getirmeyen, İktidar Partili siyasetçilerin şehir adına neleri yapıp neleri yapmadıklarını araştırma ve konuşma gereği bile duymayan YRP'nin İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu'nun şehirde fuzuli koltuk doldurduğunu savunan vatandaşlar, Ebubekir Elmalı'yı bizler siyasetçi olarak değil. Şehrimizin dertlerini kendiine hem dert edinen bir hemşerimiz olarak görüyoruz. Elmalı'nın şehir adına yaptığı isbetli dokunuşları hiç kimse siyasetin bir tarafına çekerek kendisine prim yapmaya çalışmasın. Bunun adına düpedüz kenarda durup ortada görünmek denir. Siyasi emelleriniz uğruna Erzurum için canını dişine takmış bir Erzurum sevdalısı olan Ebubekir Elmalı'yı YRP Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu'nu koltuğunu koruması için yedirtmeyiz diye konuştular.

Öte yandan şehrimizin siyasetinde son yıllarda sürekli var olmaya çalışan ve sürekli kaos'tan beslendiği bilinen YRP'li Sadık Çat'ın önümüzdeki olası herhangi bir seçimde muhtar, meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili olabilme hayallerine karşı elinde tuttuğu İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu ile birlikte son günlerde Avukat Ebubekir Elmalı'nın yapmış olduğu başarılı işlerden kendilerine pay çıkarmak için göstermiş oldukları çabanın boşuna olduğunu dile getiren vatandaşlar, Sadık Çat isimli şahsın şehir adına bugüne kadar hiç bir oluşumda ismini görmediklerini sadece seçimlerden seçimlere halkın karşısına çıkarak kaos yaratma eğiliminin bir adım ötesine geçemeyen çıkışlarını hatırlattılar. 

Konuyla ilgili gerek sosyal medya hesapları üzerinden gerekse sözlü ifadelerini dile getiren vatandaşlar, Avukat Ebubekir Elmalı'nın son günlerde şehrimiz adına yaptığı isabetli dokunuşları kimsenin her hangi Parti'ye mal etmesine izin vermeyeceklerini savundular. Ebubekir Elmalı'nın maddi olanakları sayesinde koltuk arayışı içerisinde olmadığının da altını çizen vatandaşlar, şayet Ebubekir Elmalı para ile alına bilecek bir koltuğun peşinden koşuyor olsaydı bugüne kadar yapmış olduğu harcamalar karşılığında istediği koltuğu almıştı. Bizler Ebubekir Elmalı'nın ismini siyaset üstü olarak görüyoruz. Elmalı Erzurum'da yaşayan bir çok siyasetçi ve işadamının bugüne kadar şehrimizin takımı olan Erzurumspor'a yapamadıklarını kısa vadede yaptı. İnanıyoruz ki, Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Erzurumspor'a son günlerde aracı olarak Ulusal markaların sponsor olması için yapmış olduğu girişimlerde hiç bir zaman siyasetçi kimliğini kullanmadı. Ben şu Partiliyim, ben bu partiliyim demedi. Siyasi bir tek açıklamasına ve söylemine rastlamadık. Şehirde genç yaşlı herkese forma dağıttı. dağıtılan hiç bir forma da ne ismine nede partisine rastlamadık. Elini taşın alına koymasını bilen bir Erzurum evladını kimse beceriksiz siyasetine alet emesin diye konuştular.