Erzurum’da uçak bilet fiyatlarının yüksekliği, vatandaşları ve birçok kesimi derinden etkilemeye devam ediyor.
Bu durum, özellikle son dönemde büyük tepki toplamaya başladı.
Erzurumlu ünlü hukukçu Ebubekir Elmalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçak bilet fiyatlarının aşırı yüksekliğine sert bir şekilde tepki gösterdi.
Elmalı, yaptığı paylaşımında, “Bugün bir arkadaşım için Ankara’dan Erzincan’a yarın için 800 TL’ye uçak bileti aldım. Dün Erzurum’dan Ankara’ya 3700 TL’ye uçtum. Sahipsizlik, yalnızlık ve vurdumduymazlık bu kadar da olmaz,” diyerek, Erzurum’un uçak bilet fiyatları ve sefer sayıları konusunda ciddi bir çifte standart yaşadığını ve şehrin sahipsiz kaldığını vurguladı.
Erzurumlu hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı firmaların üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşme sonucunda elde ettiği bilgileri kamuoyuyla paylaştı.
Sosyal medya hesaplarından yayınladığı 6 dakikalık video ile fahiş fiyatlarla ilgili aldığı bilgileri aktaran Elmalı, firmaların kendi içlerinde uyguladıkları algoritmanın Erzurum’da haklı tepkilere neden olan uçuk fiyatları ortaya çıkardığını öğrendiğini aktardı.
Yetkililerin kendisine aktardığı bilgileri paylaşan Avukat Elmalı, “Uygulama, uçak doldukça fiyatın artmasına yönelik. Yani arz-talep arttıkça fiyatlar da artıyor. Erzurum, uçakları doldurduğu için son biletler 5-6 bin liraya kadar çıkarken, Erzincan ve Trabzon’da uçaklar dolmadığı için bilet fiyatları ucuz kalıyor. Aradaki farkın bu algoritmadan kaynaklandığı ifade ediliyor” dedi.
Kendisine anlatılan algoritma izahının ardından “Peki, Erzurum uçakları doldururken, neden yeni uçak seferleri konulmuyor? Ya da Trabzon’da uçaklar dolmuyorsa, neden sefer sayıları azaltılmıyor?” sorusunun gündeme geldiğine dikkat çeken Avukat Elmalı, “Bu soruların cevabı tamamen Karadeniz lobisi, yani Trabzon lobisiyle ilgili! Uçaklar dolmuyor ama Trabzon’da tek bir sefer kaldırılmıyor, uçakları tamamen doldurup, bir sefer dahi Erzurum’a fazladan verilmiyorsa bunun cevabı kesinlikle çok güçlü Trabzon lobisidir” ifadelerini kullandı.
Erzurum
17.03.2025