Dr. Aydoğan Süer Hiçbir Erzurumlu'nun Aklına Gelmeyeni Bakan Varank'tan İstedi!

Dr. Aydoğan Süer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan Teknofest'in önümüzdeki yıllarda Erzurum'da yapılmasını talep etti.

Dr. Aydoğan Süer Hiçbir Erzurumlu

 

Orta Doğu’nun en büyük fuar alanı olarak kurulan uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen "Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla açıldı.

Açılış konuşmasını yapan MNG Yönetim Hizmetleri AŞ. ve MNG Expo Fuar ve Kongre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer konuşmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan Tüm Erzurumlular Adına Gençlerin geleceğin teknolojileri üzerindeki çalışmalarını desteklemek ve toplumda teknoloji konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenmekte olan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak bilinen Teknofest'in önümüzdeki yıllarda Bu Fuar Merkezinde yani şehrimiz Erzurum'da yapılmasını talep etti.

TEKNOFEST NEDİR?

Türkiye’de düzenlenmekte olan havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olarak bilinen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, milli teknolojileri teşvik etmek, geliştirmek ve insanları bu alanlarda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Türkiye’nin milli teknolojilerini teşvik edip geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festival olan TEKNOFEST, çok sayıda seminere, ödüllü teknoloji yarışması ve yerli teknoloji sergisine sahne olmaktadır. Ayrıca uluslararası girişim zirvesine de sahip olan TEKNOFEST, Solo Türk, Türk Yıldızları, paraşütle atlama ve daha birçok yerel ve uluslararası kuruluşların gösterilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Festival her yıl gerçekleştirilmekte olup, bir yıl İstanbul’da bir yıl da Anadolu’nun farklı illerinden birinde gerçekleştirilmektedir.

Çok sayıda bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş olduğu festivalde yer alan paydaş kurumlar, yıllara göre değişiklik gösterebilmektedir. ASELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC, HAVELSAN, TÜBİTAK, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Türk Hava Yolları (THY), STM, TUSAS, Türksat ve Turkcell gibi kuruluşlar, genellikle paydaş kurum olarak katılırken, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi çok sayıda üniversite de akademik paydaş olarak katılmaktadır.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı