Devlet Bahçeli: Koalisyonlardan hayır gelmez

MHP Lideri Devlet Bahçeli, katıldığı bir programda koalisyonların istikrar getirmeyeceğini, koalisyon düşüncesinin Türkiye siyaseti üzerinde mühendislik yapanların bir yönlendirmesi olduğunu dile getirdi.

Devlet Bahçeli: Koalisyonlardan hayır gelmez

ERZURUM HABER 25: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun bir aradan sonra ilk kez çıktığı canlı yayında "ibretlik" olarak nitelenebilecek bir açıklama yaptı. Star TV`de konuşan Bahçeli, "Koalisyonların ömrü uzun olmuyor, Birden fazla partinin bir araya gelmesi, istikrar getirmemektedir. Türkiye`nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için de koalisyonu bozma gayretleri de hissedilir hale gelmektedir" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE ÜZERİNDE SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPAN ÇEVRELERİN YÖNLENDİRMESİ: KOALİSYON"
Tek başına iktidar olmayı amaçlayan MHP`nin, Türkiye üzerinde siyaset mühendisliği uygulamalarına geçen çevrelerin yönlendirmelerine kapılarak, "şu partilerle şöyle olur, böyle olur, koalisyon olur" gibi bir tartışma içine girmesinin doğru olmayacağını belirten Bahçeli, şunları söyledi:
"MHP`nin bu aşamada böyle bir koalisyon düşüncesi yoktur. Hedefi tek başına iktidardır. Bunu olmak için eldeki imkanları en verimli ve etkin kullanarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda bizim bir şey söylememiz de doğru değildir. `Hangi partiyle ne koalisyon yaparsınız?` soruna karşılık biz, `Şunları şunları şöyle yaparız` dediğimiz takdirde, Türkiye üzerinde siyaseti yönlendirmek isteyenlerin tuzağına kendi elimizle düşmüş oluruz."
"BİRDEN FAZLA PARTİNİN BİR ARAYA GELMESİ İSTİKRAR GETİRMEZ"
Koalisyonların uzun ömürlü olmadığına işaret eden Bahçeli, "Birden fazla partinin bir araya gelmesi, istikrar getirmemektedir. Türkiye`nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için de koalisyonu bozma gayretleri de hissedilir hale gelmektedir. Bu kadar bir istikrarsızlığın yoğunlaşacağı bir koalisyon ortamında, hele hele Türkiye`nin bugün ateş çemberinin içinde bulunduğu bir ortamda koalisyonu düşünmek demek, Adalet ve Kalkınma Partisi`ne `İktidarınıza devam edin, biz şartları size hazırlıyoruz` demektir. Bu olsa olsa AKP yandaşlarının Türkiye üzerindeki yeni bir projesidir" ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli