Devlet Bahçeli'den Akşener'e sert sözler: Bir kere satan yine satar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önce altılı masadan kalkıp sonra geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki göstererek, "İP Başkanı insanların yüzüne utanmadan sıkılmadan nasıl bakacak?

Devlet Bahçeli

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde altılı masada 3 gün süren adaylık krizi vardı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ederek masadan kalkan sonra İmamoglu ve Yavaş'ın yardımcılığı önerisini kabul edilmesile geri dönen Akşener'i, Bahçeli, ilkesiz siyaset izlemekle suçladı.  

Altılı masaya tekrar oturan Akşener'i sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Bir yıldır cumhurbaşkanı adayı yıpranmasın diye açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalleridir. Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler ilkesizliğin ana damarıdır.

Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı kumar masası şahsi hırsların masası noter masası kuyruklu yalanlar masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir.

İP Başkanı insanların yüzüne utanmadan sıkılmadan nasıl bakacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte demiştim yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satacaktır." ifadelerine yer verdi.

"Türkiye böyle bir muhalefete müstahak değil"

"Milletimiz ve Türkiye'miz böyle bir muhalefete müstahak değildir"  diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Masada oturmayı beceremeyenlerin 85 milyona hizmet etmesi, siyasi duruş sergilemesi beyhude bir beklentidir. MHP ile Cumhur İttifakı'nın varlığından rahatsızlık duyanlar hükümsüzdür. Kendimizi bilmez, hasmımızı bilmezsek başarısızlık kaderdir. Hem kendimizi hem hasmımızı biliyorsak başarı kaçınılmazdır. MHP'yi ve Cumhur İttifakı'nı doğru anlayan, anlatan Türkiye sevdalıları hep var olacaktır. Bizler varlık sebebimizin milletimizin geleceği olduğunun bilincindeyiz."

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı