Darıcalı Dadaşlar Kültür Evi’ne kavuştu!

Darıca Erzurumlular Derneği Kültür Evi hizmet binası, görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

Darıcalı Dadaşlar Kültür Evi’ne kavuştu!

 

Erzurum’un meşhur Çifte Minerali Medresesi’nden esinlenerek yeni yapılan Darıca Erzurumlular Derneği Kültür Evi, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen muhteşem açılış töreniyle hizmete girdi. Erzurumlular hakkında övgü dolu sözler sarf eden Vali Yavuz, “İlimizde en çok Erzurumlular var. İyi ki varsınız” dedi.

Darıca Erzurumlular Derneği Kültür Evi hizmet binası, görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi. Açılış törenine, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ali Arslan, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz ve Latif Özkan, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, eski Gebze Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Abdulvahap Akıncı, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin, KEDFE İkinci Dönem Başkanı Muhammet Şık, Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu Başkanı Taner Sağlam, Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu Osman Nuri Toraman, Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu Şenyurt Topal, İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, İspir Pazaryolu Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Altay, Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mikail Kalyoncu, Marmara Erzurumlular Federasyonu Başkanı Şefik Akbaba, Marmara Iğdırlılar Federasyon Başkanı Nihat Yıldırım, Altay İhtisas Spor Kulübü kurucusu ve milli antrenör İsmail Altay, KEDFE Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu, KEDFE Gençlik Kolları Başkanı Fatih Çetinkaya, Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Yusuf Akpunar, siyasi parti ilçe başkanları, vakıf üyeleri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 

TANITIM VİDEOSU İZLENDİ
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Erzurum ve Darıca Erzurumlular Derneği’nin inşa sürecine dair tanıtım videosunun izlenmesi, Erzurum yöresine ait halk oyunları ve bar ekibinin gösterileriyle devam etti. Protokol üyelerinin selamlama konuşmalarıyla başlayan programda Vali Seddar Yavuz günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 

VALİ YAVUZ: ERZURUMLULAR İYİ Kİ VAR
 

İki şeyden bahsetmek istiyorum birincisi; Anadolu’nun İslamlaşması ve Türkleşmesinde Erzurumluların çok büyük payı ve emeği var. İkincisi; işgale uğramış ve büyük bir yıkıma maruz kalmış aziz milletimizin yeniden diriliş ve kıyamında yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda sizlerin çok büyük bir emeği var ve o gün siz olmasaydınız ve dimdik durmasaydınız belki bugünleri göremezdik. O yüzden Erzurumlu olmak o kültür ve medeniyetin içerisinde yaşamak ve daha önemlisi de İslam’a ve medeniyete hizmet etmek herkese nasip olmuyor. Biz Kocaelililer olarak sizlerin burada olmanızdan mutluyuz. İlimizde en çok Erzurumlular var. İyi ki varsınız. Erzurum’dan getirdiğiniz o engin kültür ve medeniyeti, inancı, yiğitliği, mertliği bu topraklara yayıyorsunuz. İyi ki varsınız ve bu şehri zenginleştiriyorsunuz. Öncelikle hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Dernek, vakıf, federasyon, iş dünyası ve gençlerimizin herkesin emeği olduğunu biliyorum. Hayır yapmak herkese nasip olmaz, Mevla’m kazandıklarımızı hayırlı işlerde harcamayı nasip etsin. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false