Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, FETÖ davalarına ilişkin açıklamada bulundu.
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bugünkü "FETÖ davaları dijital kâbusa dönmesin!" başlıklı yazısında, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile görüşmesini anlattı.
Dilek Güngör, "Son dönemde farkında mısınız bilmem. FETÖ davalarının işleyişinde bazı aksamalar yaşanıyor. Bunun nedeni iş yoğunluğu mu, insan kaynağı eksikliği mi, yoksa motivasyon kaybı mı... Zira, terör örgütünün kılcal damarı sayılabilecek şirketlerin iddianameleri dahi bir türlü hazırlanamadı. Süreç uzadıkça işi sulandırmak isteyenlere de gün doğuyor. Peki nedir bu aksamaların nedeni?" sorusunu yöneltti.
"23 FARKLI BÖLGEDE HIZLI İNCELEME BİRİMİ KURULMUŞ"
"Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile görüştüm. FETÖ soruşturmaları kapsamında Emniyet´e gelen dijital verilerin sayısı 1 milyon 200 bini bulmuş" diyen Dilek Güngör şöyle devam etti:
"Bu rakam size bir şey ifade etmeyebilir. Şöyle bir örnek vereyim: 15 Temmuz´daki hain darbe girişiminden önce incelenmesi amacıyla savcılıklardan polise gönderilen dijital veri sayısı yıllık 40 bin civarındaydı. Yani 30 kat artış söz konusu. Şu ana kadar incelenen veri sayısı 380 binde... Hülasa, FETÖ´den tutuklananların evlerinde ya da işyerlerinde el konulan verilerin sadece 4´te biri incelenmiş durumda. Anlayacağınız katedilecek daha çok yol var.
Emniyet, verilerin daha hızlı incelenmesi için cihaz alıyor. Geçen yıl 64 milyon TL´lik cihaz alınmış. Bu yıl da 87 milyon TL´lik cihaz alım ihalesi yapılmış. 23 farklı bölgede hızlı inceleme birimi kurulmuş.
64 milyonluk yatırımdan sonra bir bilgisayarın incelenme süresi 24 saatten 8 saate inmiş. Yeni cihazlar geldiğinde de bu süre 1 saate inecekmiş."
"YETERLİ Mİ? BENCE DEĞİL"
FETÖ davaları için yapılan çalışmalar ve alınan cihazların yeterli olmadığına dikkat çeken Dilek Güngör yazısını şöyle sonlandırdı:
"Yeterli mi? Bence değil. Çünkü sinsi yapısıyla arkasında delil bırakmayan bu tehlikeli terör örgütünün izinin kaldığı tek alan dijital dünya... O zaman sormak lazım. FETÖ davalarının sulandırılmasına fırsat vermemek için Maliye Bakanlığı´nın buraya da ekstra kaynak yaratması gerekmez mi? Nereden kaynak yaratacaklarını düşünüyorlarsa ben söyleyeyim. En son Meclis´e gönderdikleri Torba Kanun var ya... Orada getirilen vergilerin büyük bölümünün savunmaya ayrıldığı söylendi. İşte bu bütçenin bir kısmı da dijital savunmaya ayrılsa olmaz mı?"
Odatv.com