CHP'nin Işık Açma-Kapatma Eylemi Erzurum'da Yapıldı

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Mevcut İktidarı Bu Ülkede Emek Vermiş ve Emek Veren Tüm İnsanların Hakkını Vermeye Davet Ediyoruz.

CHP

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Çağrısıyla Başlatılan Işık Açma-Kapama Eylemi Yurt Genelinde Olduğu Gibi Erzurum'da da Gerçekleştirildi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum örgütü de katıldı.

Siyasette ana gündem maddelerinden biri de asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına ek zam konusu…

Bu nedenle CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşları zamları protesto etmek için bir eylem başlatmaya davet etti.

Özel'in çağrısı üzerine saat 21.00 için çağrı yaptığı ışık açma-kapatma eylemi ülke genelinde yapılırken Erzurum genelinde de destek gördü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısında “Asgari ücrete zam istiyorsanız. Asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 21.00'da ışıkları yakın, ışıkları kapatın.” Çağrısına uyan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Teşkilatı İl Başkanı Serhat Can Eş Başkanlığında tam destek verdi.

Genel Başkan Özgür Özel'in çağrısı Cumhuriyet Halk Partisi’nin  tüm örgütlerinde karşılık bulurken Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Örgütü de eyleme destek verdi.

Erzurumlu vatandaşlar da ekonomide özgürlük ve adalet için bu çağrıya kulak vererek ışıklarını söndürüp açtı. 

CHP Erzurum il Başkanlığı ve ilçe örgütlerinde de ışıklar kapatılıp açıldı.

Eyleme katılım sağlayan Tüm İl Teşkilatına, İlçe örgütlerine ve Eyleme destek veren Erzurumlu hemşerilerine bir teşekkür mesajı veren CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş yaptığı konuşmasında; Genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in talimatlarıyla, asgari ücretliye emekçiye işçimize, çiftçimize ve emekçimize, daha yaşanılabilir bir hayat standardına ulaşabilmesi için, bugün saat 21.00'da başlatılan ışık kapatma eylemine Tüm Erzurum İl teşkilatımız, İlçe örgütlerimiz ve duyarlı Erzurumlu hemşerilerimiz saatlerimiz 21.00'ı gösterdiğinde ışıklarını açıp kapatarak destek verdiler.

Elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara çiftçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz. 

Emeklinin, çalışanın, esnafın, çiftçinin hakkını savunmak için ışıkları açıp kapatıyoruz diye konuşan Serhat Can Eş, Mevcut iktidarı bu ülkede emek vermiş ve emek veren tüm insanların hakkını vermeye davet ediyoruz dedi.

Türkiye’de yaşayan insanlar artık yaşayamıyor diye açıklamasına devam eden Serhat Can Eş, Tüm kesimler ekonomik sıkıntılardan dolayı boğulmuş durumda, Bu zamlar mutlaka yapılmalı. Geçim olmazsa seçim olur dedik; Şimdi de şunu diyoruz: Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur diyoruz. Ya zam gelecek, geçim olacak ya da hiç yolu yok, seçim olacak.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: ' -Kapatma Eylemi Erzurum' Yapıldı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

21.09.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:39
  • AKŞAM 18:21
  • YATSI 19:40
  • Cumartesi 17.4 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.3 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı