CHP ERZURUM TEŞKİLATLARINDA SUAT DÜLGER VE EKİBİNE YÖNELİK KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum örgütlerinde il yönetimine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

CHP ERZURUM TEŞKİLATLARINDA SUAT DÜLGER VE EKİBİNE YÖNELİK KILIÇLAR ÇEKİLDİ

 

Parti teşkilatlarında önemli isimler il başkanlığını olağanüstü kongreye götürmek için harekete geçiyor. Kentte atama il yönetiminin partili onlarca etkin ismi küstürdüğü ortaya çıktı.

Olası bir erken veya zamanında yapılacak seçimler öncesinde tüm siyasi partiler saha çalışmalarına hız verirken, Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum'da yoklara oynuyor.

Olağan il başkanlığı kongresini yapmak yerine il ve ilçelerde atama usulüyle kenti yönetmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi'nde kriz derinleşiyor.

Erzurum'da ilçelerde atama usulüyle süreci yönetmeye çalışan CHP'nin atama il başkanlığı tepkilerin odağı konumuna geldi.

CHP ERZURUM TEŞKİLATLARINDA SUAT UÇAR VE EKİBİNE YÖNELİK KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum'da, yapılacak Olağanüstü İl Kongresi aylardır netleşmedi. CHP Genel Merkezinden geçtiğimiz günlerde ulaştığımız bir bilgiye göre, Kurban Bayramı sonrasında kongre tarihinin netleşeceği açıklanmıştı. Ancak geçen sürede kongre tarihi için ciddi bir adım atılmadı. Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, parti binasında çalışan çaycı kadını taciz ettiği iddiası üzerine görevden alınmış yerine aslen Ardahanlı olan il yönetim kurulu üyesi Suat Dülger İl başkanlık görevine getirilmişti. Suat Dülger yönetiminin göreve geldikten sonra her ilçede ilçe başkanlığı için en az 10 kişiye söz verdiği ifadelerine yer veriliyor.

PARTİ GENELİNDE KÜSKÜNLERİN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Yaklaşan seçimlerin öncesinde iktidarı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Erzurum'da saha çalışmalarını sürdürecek deneyimli yönetimler oluşturamadı. Parti genelinde etkin isimler, "Erzurum'da birileri siyasi geleceklerini koruyabilmek adına yine her zamanki gibi ayak oyunları oynayarak kenti yok saymaya başladı" şeklinde görüş belirttiler. İlçe başkanı atamalarında çok sayıda kişiye il yönetimi tarafından söz verildiğine dikkat çeken partililer, atamalarda parti genel başkanı ile örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısının adının sıkça kullanıldığına dikkat çekiyorlar.

İKTİDAR DOLU DİZGİN SAHADA YER ALIRKEN MUHALEFET YOKLARA OYNUYOR

Ülke genelinde iktidar hedefiyle çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, Erzurum'da sadece İl başkanı ve üç beş kişiden oluşan yandaşları seçim çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor. İl Başkanı Suat Dülger ve yönetiminin süreci yönetemediğini ve teşkilatların oluşmasında yetersiz kaldığını iddia eden çok sayıda partili Erzurum'da sayıları bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az olan etkin isimlerin de küstürüldüğü iddia ediliyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı