CHP ERZURUM İL BAŞKANI SERHAT CAN EŞ'İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

CHP ERZURUM İL BAŞKANI SERHAT CAN EŞ

 

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününün , 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu söyleyen CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gün olması gerektiğini belirtti.

Geleceğimizin garantisi ve en önemlisi olan genç nesillerimizi şekillendiren öğretmenlerimizin nitelikli bir eğitim sistemi ile Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında gençlerimizi yetiştirmeleri en büyük görevleri olmalıdır. Sürekli değiştirilen eğitim sisteminden biran önce vazgeçilmelidir.

Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakar, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini ne güzel açıklamaktadır. Her türlü fedakarlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek yine de azdır. Atatürk’ün Millet Mekteplerinde bizzat tahta başında ders vermesinden sonra kendisine 11 Kasım 1928 yılında Başöğretmen ünvanı verilmesine karar verilmiş ve ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te Başöğretmenlik sıfatını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmiştir. İşte bu sebepten dolayıdır ki Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılından beri 24 Kasım günü diğer dünya ülkelerinden farklı olarak Öğretmenler Günü olarak ülkemizde kutlanmaktadır.

“Öğretmenlik bir ülkenin geleceğine dokunan, yaşanacak olan günlerin temelini oluşturan kutsal bir meslektir. Bir ulusu kalplerine, vicdanlarına, görüşlerine, fikirlerine, bilgilerine göre yönlendirebilir, o ulusun evlatlarının geleceklerindeki ışıkları, yol göstericileri olabilirler.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, çağımızın gerek ve ihtiyaçlarına göre milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bir şekilde sevgi ve sabırla yetiştiren, hiç bir zorluktan kaçınmayarak her şartta büyük bir özveriyle görev yapan, kattıkları değerle toplumun sadece bugününe değil yarınlarına da şekil veren öğretmenlerimiz; değerli ve saygın bir vazifeyi ifa etmektedirler. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ sözü, öğretmenlerimizin değerini net bir şekilde ortaya koymaktadır. 

Öğretmenler toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle saygın ve örnek insanlardır. Ülkelerin şekillenmesinde, toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir diye konuşan Serhat Can Eş, Atatürk’ün öğretmenlerinin sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine  getireceğine inandığını belirterek,  Bu önemli günde görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi ve  Başöğretmen Mustafa  Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, Cumhuriyeti çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı