CEP TELEFONU ALACAKLARA ÖNERİLER

Akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasının ardından 7´den 70´e kimsenin elinden düşürmediği cep telefonlarını ikinci el piyasasından alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Aras İletişim İşletmecisi Ümit Sürücü gazetemize açıklamalarda bulundu.

CEP TELEFONU ALACAKLARA ÖNERİLER

 

 

Telefonculuk sektörü nasıl bir sektördür?

Telefonculuk sektörü oldukça güzel ve kar gramajı yüksek bir sektördür. Bu sektörde işi bilmek ve her zaman dikkatli olmak lazım.

Cep telefonu alacaklarına ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz?

Cep telefonu alacaklara, aldatılmamaları konusunda yurt dışından kaçak yollardan getirilen taklit ürünlerin, ?orijinal ürün´ denilerek satıldığını ve bu ürünlerin internet ortamında, TV reklamları ile satın almamaları ve telefon kullanıcılarının bu duruma düşmemeleri için dikkatli olmaları lazım.

Telefon kullanıcılarının bu duruma düşmemeleri için dikkatli olmaları konusunda neler söylemek istersiniz?

İkinci el cihazı tanıdıkları güvenilir esnaftan alsınlar. Özellikle sokakta kurulan tezgâhlardan telefon almanın çok büyük mağduriyetlere sebep oluyor. ?Bunu bize gelerek dillendiriyorlar; ?İşte filan seyyar tezgâhtan orijinal diye cep telefonu aldık, kaçak çıktı. Biz bu telefonu 100 TL´ye aldık meğer gerçek değeri 10 TL imiş.´ gibi. Bizim tavsiyemiz bir ürünleri alırken tanıdıkları, güvendikleri esnaftan alsınlar, aldatılmamaya dikkat etsinler. Esnaftan aldıkları telefonun, garanti belgesi ve faturasını istesinler. Bu yoksa ise telefonu o esnaftan aldıklarına dair yazılı bir belge alsınlar. Eğer bir cihaz yetkili servis dışında açılıp tamir görmüşse bu cihazların alınmamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü böyle cihazlarda sorun çıkma olasılığı çok yüksek.

Bir cihaz alırken ilk önce orijinal mi, taklit mi diye nasıl anlarız?

Bu aralar kaçak telefonları orijinal diye satıyorlar. Buna ek olarak bir cep telefonun tamir görüp görmediğinin kontrol edilmesi lazım.

İkinci el cep telefonu alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Cihazdan önce kendi istek ve gereksinimlerimizi belirlemeliyiz. (Cihazı özellikle ne için kullanacağımızı bilmeliyiz aksi takdirde değiştirmek ve maddi olarak zarara uğrayabiliriz) Cihazın garantili ve faturalı olup olmadığını öğrenmeliyiz. Cihazı alırken kesinlikle İMEİ kontrolü yapmalıyız. Faturalı olup da bazı problemler sonrasında cihaza İMEİ klonlaması ile karşılaşılabilir kesinlikle böyle bir cihaz alınmamalı. Fatura ve garanti sürecini geçtikten sonra fiziksel olarak cihazın açılıp açılmadığını kesinlikle kontrol etmeliyiz. Tamir görmüş cihazlar genellikle tekrar sorun oluşturur maddi olarak sıkıntı yaratır eğer servis dışında açılmışsa zaten garanti dışı kalmış demektir. Alacağınız cihazı alış veriş süresinde kısa bir süreç olsa dahi kamera, bluetooth, wifi, usb, kulaklık ve şarj cihazı girişlerini, cihaz tuşlu ise tuş takımının orjinalliğini ve çalışabilirliğini dokunmatik ise size doğru ve hızlı cevap verebilirliğini ayrıca deneyebilme imkânınız olursa şebeke birimini kontrol etmelisiniz. Bataryasının şişmemiş ve dinamik duruşuna bakılmalı hemen ardından genel olarak bataryanın alt kısmındaki sıvı temas kâğıdının renk değişmemiş olmasına kesinlikle bakılmalı! Yine dış kısma bakacak olursak ezilme, parça eksikliği, ekranda veya farklı aksamlarda aşırı çizilme ve orijinal kapağın değiştirilmiş olması gibi durumlardan uzak durmanız faydanıza olacaktır.

Eski Telefonlarla Yeni Telefonlar Arasında Farklılık Var mı?

Eskiden telefon cihazlarının şarjı ortalama bir hafta gidiyordu şimdi neredeyse prizle beraber geziyoruz.Bunun sebebi ise ekranı büyümesi  ve özelliklerin artması.Eskiden sosyal medya yoktu şu anda sosyal medya yoğun bir şekilde kullanılıyor 7´den 70´e herkeste telefon var.


Anahtar Kelimeler: TELEFONU ALACAKLARA ÖNERİLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli