Cengiz Yavilioğlu Hazine ve Maliye Bakanı Oluyor

Bakan Nurettin Nebati’nin yerine AK Parti Eski Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu'nun getirileceği kulislere sızdı!

Cengiz Yavilioğlu Hazine ve Maliye Bakanı Oluyor

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin görevinden alınarak yerine başka bir simin getirileceği uzunca bir zamandır konuşulurken yeni bakanın kim olacağına yönelik kulislere bir isim sızdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kötü giden ekonominin sorumlusu olarak görevden alınacağı ve yerine Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu atanacağı öne sürüldü.

Enflasyon ve dolar kuru Türkiye’de her geçen ay biraz daha yükselirken vatandaşın alım gücü de bir o kadar düştü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kötü giden tablonun faturasını Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye keseceği konuşulurken kulislerde bu konuda bir isim gündeme geldi.

BAKAN NEBATİ'NİN YERİNE  YAVİLİOĞLU GELECEK

Twitter üzerinden gündeme ilişkin paylaşımlar yapan "Haber" isimli sayfanın "kulislere" dayandırdığı bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati görevden alınarak yerine  ise Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu atanacağı belirtildi.

Cengiz Yavilioğlu Kimdir ?

Cengiz Yavilioğlu, 20 Ağustos 1970'te Erzurum Çat'ta doğdu.

Babasının adı Fikret, annesinin adı Yurdagül'dür.

Ekonomist Dr.; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Doktorasını Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanı olarak göreve başladı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, TEDAŞ Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıklarını yaptı. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. İngiltere Regent's Collage Ekonomi Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu.

Yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

TBMM şirketinde Milletvekili,politikacı olarak görev yapmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Yavilioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli