CAVİT KILIÇ'TAN TÜM ERZURUMLULARA ÖRNEK OLACAK HAREKET

Erzurumlu İşadamımız Cavit Kılıç'ın örnek hareketi tüm Erzurumlulara Örnek olmalı

CAVİT KILIÇ

 

İstanbul'da yaşayan ve her fırsatta Erzurum'da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yapmış olduğu hayır işleriyle adından sıkça söz ettiren İşadamımız Cavit Kılıç 2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminin başladığı şu günlerde herkese örnek olacak bir hareket yaptı.

İşadamımız Cavit Kılıç, 2022-2023 Eğitim ve öğretim döneminin başladığı şu günlerde Öncelikli olarak Erzurum'dan İstanbul'a okumak için giden fakat henüz Yurt işlemlerini tamamlamamış öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Parlak ve güzel bir geleceğe adım atmak için eğitim hayatına başlayacak evlatlarımızın her zaman yanlarında olacağız diye konuşan Erzurumlu İşadamımız Cavit Kılıç, Erzurum'dan İstanbul'a gelerek üniversite hayatına adım atan ancak henüz yurt ve ev bulamadıkları için konaklama sorunu yaşayan öğrencilerimizi misafir etmeyi büyüklerimizden gördüğümüz misafirperverlik ruhuyla yaşatmaya devam ediyoruz. Önceliğimiz Erzurum'dan gelenler olmak üzere diğer şehirlerden de İstanbul'da eğitim hayatlarını sürdürmek için gelen evlatlarımıza kapılarımızı açtık. Kendilerine kalıcı bir yer buluncaya kadar özellikle öğrencilerimiz için kiraladığımız lüks otellerde kendi imkanlarımızla barınma sorunlarını ortadan kaldırıyor ve Beyoğlu'nda geçtiğimiz yıllarda kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız için açtığımız Aşevimizde günün 24 saati sıcak pişen yemeklerimizden de faydalanmalarını sağlıyoruz dedi.

Erzurum'a her fırsatta gelerek başta doğup büyüdüğü Çat İlçesine bağlı köylerde ve Erzurum'a bağlı tüm ilçelerdeki mahalle ve köyleri gezerek ihtiyaç sahibi aileleri tesbit edip onlara gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunan Erzurumlu İşadamımız Cavit Kılıç'ın bu örnek davranışı Erzurum'dan çocuklarını eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürmek için İstanbul'a gönderen aileler tarafından da takdirle karşılandı. Evlatlarının henüz yurt işlemlerini tamamlayamadığı için kalacak yer sıkıntısı yaşadığını söyleyen vatandaşlar, Otel ve Özel Yurt ücretlerinin çok pahalı olduğu için kara kara düşündüklerini fakat hemşerimiz Cavit Kılıç'ın ve Kılıç ailesinin kendilerine böylesi bir imkan sundukları için kendilerine minnettar olduklarını söylediler.

Bugüne kadar İstanbul'da bulunan yüzlerce Erzurumlu Dernek, Vakıf ve Federasyonunun böylesine örnek bir davranışa imza atmadığını savunan vatandaşlar ise Cavit Kılıç'ın bu örnek davranışının Erzurumlu diğer İşadamlarımız tarafından da örnek alınmasını istediler.

Öte yandan Erzurum'dan İstanbul'a giderek eğitim hayatına adım atan öğrencilerimizin kendileri için büyük önem arz ettiğini söyleyen Erzurumlu işadamımız Cavit Kılıç sözlerine şöyle devam etti. Geçmiş yıllarda İlçelerden şehire okumak için gelen öğrencilerimizin ne zorluklar yaşadığını çok iyi biliyoruz. Bizim yaşlardaki insanlar çok iyi bilirler. Köylerimizde ilkokul bile yoktu. Civar köylerdeki Okullarda eğitim görmek için kilometrelerce kar'da kış'ta kıyamette yürürdük. Ortaokul ve Lise çağlarında ise köylerden ilçelere yada şehre gelen öğrencilerimiz öyle zaman olurdu ki, ailelerinin yüzlerini aylarca göremezlerdi. Ceplerinde aylarca bir bardak çay ve simit parası olmayan öğrenciler bilirdik. O yıllarda okumak için köylerden şehre gelen öğrencilerimize açılan devlet kapılarına birde şehrimizin önde gelen işadamlarının yapmış oldukları yardımların gelecek nesillere yapılan en büyük yatırımlar olduğunu görüyoruz. O yıllarda zor şartlarda ailelerinden uzak kalmayı göze alarak okuyan öğrencilerimiz bugün devletimizin önemli kademelerinde görev alan kişiler olduğunu görünce bizde gelecek nesillerimize yatırım yapmak için imkanlarımızı seferber etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Bize bu geleneği yaşatmamız için büyüklerimiz yol göstericimiz oldu. Bizde şimdi o bayrağı devir aldğımız dedemiz, amca ve babamızın izinde yürümeye devam ediyoruz. Amacımız bizden sonraki nesillerimize de bu geleneğimizi yaşatmaları için örnek olmak. Yurt kayıt işlemlerini tamamlayıncaya ve kendilerine kalıcı bir yer buluncaya kadar Erzurum'dan İstanbul'a gelen evlatlarımızın arasında maddi imkanları kısıtlı olan birçok evladımıza da bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da imkanlarımız dahilinde burs vermeye devam edeceğiz diye konuştu.

"BİR DADAŞ'A YAKIŞIR HAREKETLER BUNLAR"  

İstanbul'da yaşayan fakat her fırsatta doğup büyüdüğü Erzurum'u ve Erzurumluları unutmayan İşadamımız Cavit Kılıç'ı bu Dadaş'a yakışır örnek davranışından dolayı kutluyor ve Cavit Kılıç gibilerin sayılarının artmasını diliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı