CAVİT KILIÇ BAŞKAN SEKMEN'LE ERZURUM'U KONUŞTU

Erzurumlu İşadamımız Cavit Kılıç Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le İstanbul'da Erzurum Dostlar Grubunun Düzenlemiş Olduğu Toplantısında Bir Araya Geldi

CAVİT KILIÇ BAŞKAN SEKMEN

 

 

Her fırsatta Erzurum'a gelerek Erzurum'un tüm İlçe, köy ve mahallelerini dolaşarak İhtiyaç sahibi aileleri tesbit edip onlara yardım elini uzatan Hayırsever İşadamımız Cavit Kılıç önceki gün İstanbul'da Erzurum Dostlar Gurubunun düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Toplantıya katılan Erzurumlu hemşerilerimiz tarafından yakın ilgi gören Hayırsver İşadamımız Cavit Kılıç, İstanbul'da böylesi bir toplantıda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılanlar arasında Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in yanı sıra çok sayıda Erzurumlu siyasetçi, bürokrat ve işadamımız vardı.

Toplantı genelinde uzun süredir bir araya gelmeyen Erzurumlular birbirleriyle hasret giderirken, Gurbetten Erzurum'a uzanan bir gönül köprüsü oluşturuldu.

Yılın belli peryotlarında şehrimize gelen ve başta kendi doğup büyüdüğü Çat İlçesi ve Bağlıca köyü olmak üzere tüm İlçelerimizi ziyaret eden Hayırsever İşadamımız Cavit Kılıç katıldığı Erzurum Dostlar Gurubu toplantısında Erzurum ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla yapmış olduğu sohbetleri, istek ve taleplerini Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e aktardı.

Geçtiğimiz yıl kendi köyü olan Çat İlçesinin Bağlıca köyünün yol çalışmalarının yapılmadığını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e önceki aylarda aktardığını söyleyen Cavit Kılıç, Başkan Mehmet Sekmen'in duyarlı davranarak yaz sezonu kapanmadan köyünün yollarının asfalt çalışmalarını yaptığı için teşekkürlerini iletti.

Cavit Kılıç ile Mehmet Sekmen arasında geçen diyalog da Cavit Kılıç şu sözlere yer verdi; "Erzurum kadim bir şehirdir, bizler her ne kadar da burada yaşarsak yaşayalım, bir yanımız hep Erzurumdadır. Elbetteki sizler o şehirde vatandaşlarımızın daha refah ve müreffeh yaşaması için canla başla çalışıyorsunuzdur. Ama bizler yılın belirli aralıklarında geldiğimiz için gözden kaçan bazı eksiklikleri net bir şekilde görüyoruz. Görmüş olduğumuz eksiklikleri sizlere aktarmak bizlerin nasıl asli görevi ise eksiklikleri gidermekte sizin asli görevleriniz arasındadır. Sizler şehrimizin yönetimi noktasında üstlenmiş olduğunuz vazifenizin bilinciyle çalışmalarınıza devam ederken, bizler de sizlerin yükünüzü biraz olsun almalıyız. Ailemizden gördüğümüz yardımlaşma kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere miras olarak bırakmak için Erzurum'a her gelişimde sadece kendi doğup büyüdüğüm ilçem Çat'da yada köyüm Bağlıca'da değil. Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Horasan, Köprüköy, Pasinler, Şenkaya, Oltu, Olur, Uzundere, Tortum, Narman, Aşkale, İspir, Pazaryolu ve tüm ilçelerimize bağlı köylerimizi zaman zaman dolaşıyor ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi tesbit ediyoruz. Bu ailelerimizin gıda, giyim ve çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını kendi gücümüz dahilinde karşılamaya çalışıyoruz. Şehrimizde iş ve istihdam artarsa ihtiyaç sahibi aile sayısı da azalacaktır. Tarım ve Hayvancılığın Başkenti Neden Olmayalım? Erzurum'un Gelişmesi ve Kalkınması noktasında bizlere düşen ne görev olursa seve seve hazırız. Elbette gönlümüz istiyor ki, Şehrimizde yatırımlarımız olsun. İstihdama katkı sunalım. Ama her Erzurumlu hemşerimiz elini taşın altına sokmalıdır. Bu Ben demekle değil Biz demekle olur. Kollektif çalışmak gerekli. Ülkemizde Kollektif çalışmalardan elde edilen başarılı çalışmalar var. Buna örnek verecek olursak Konya Torku bir örnektir diye konuştu. 

Diyalog da sözü Erzurumspor'a getiren Cavit Kılıç, Erzurumspor'un bugüne kadar gelmesinde Başkan Mehmet Sekmen'in büyük payı vardır. Bunu siyasi görüşü ne olursa olsun hiç kimsenin itiraz etme hakkı yoktur. Ama Yarın öbürgün Mehmet Sekmen şehrimizde olmayabilir. Bu Takım Tüm Erzurumluların gözbebeğidir. Dini, Dili, Irkı, Mezhebi, İlçesi, Köyü, Mahallesi ne olursa olsun kimliğinde Erzurumlu yazan herkes Erzurumsporludur. Artık Erzurumspor'un yükünü Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ve Başkan Mehmet Sekmen'den almak gerekir. Türkiye'de ve Dünya'da yaşayan tüm Erzurumlu işadamlarımızın taşın altına ellerini sokmalarının zamanı gelmiştir. Şehrimizin tanıtımı noktasında ve Marka bir şehir olma yolunda en büyük silahıdır Erzurumspor. Nasıl ki, Barcelona, Milan, Roma, Madrid gibi şehirler Futbol takımları sayesinde Dünya'ya isimlerini duyurmuşlarsa bizler de Erzurumlular olarak bu yükü sırtımıza almalıyız ve şehrimizin ismini Dünya'ya duyurmalıyız diye konuştu. 

Toplantı da Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala'yla da bir araya gelen Hayırsever işadamımız Cavit Kılıç, Erzurum ziyaretleri kapsamında vatandaşlarımızın gerek Ekonomik anlamda gerekse yaşadığı zor iklim koşulları üzerine sohbet etti. Cavit Kılıç, Erzurum'un ilçe ve köylerinde yaşamlarını sürdüren vatandaşların yaklaşan kış ayları öncesi kara kara düşündüklerini iletti. Yakacak odun kömür parası olmayan vatandaşların olduğuna vurgu yapan Cavit Kılıç, Doğalgaza gelen son zamlardan sonra Erzurum'daki vatandaşlarımız çaresiz dedi. Hükümet olarak Erzurum'dan Doğalgaz ücretlerinde en azından düşük Vergi alınmasını talep eden Cavit Kılıç, Elbette Rusya'dan aldığımız Doğalgaz'ı vatandaşlarımıza ücretsiz, bedava verin demiyoruz. Ama en azından Erzurum'da yaşayan vatandaşlarımıza maaliyetine verin. Vergi almayın. Erzurumlu vatandaşlarımızın size duyurmak istediği sesi bir Erzurumlu olarak size aktarıyorum diye konuşan Cavit Kılıç, Metropol şehirlerimizde yapılan bu tür Erzurum konulu toplantılardan şehrimize yaptırım ve yatırım çıkmasını arzu ediyorum diyerek sözlerine son verdi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı