Çat Işkın ve Çaşır festivali iptal

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç; Erzurum´un Çat ilçesinde her yıl Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen "Geleneksel Işkın ve Çaşır Festivali"nin bu yıl iptal edildiği açıkladı.

Çat Işkın ve Çaşır festivali iptal

 

 

Çat Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği "Işkın ve Çaşır Festivali", bu yıl yapılmayacak. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç; Erzurum´un Çat ilçesinde her yıl Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen "Geleneksel Işkın ve Çaşır Festivali"nin bu yıl iptal edildiği açıkladı. Her gün birden çok şehit açısıyla karşılaştığımız bu ortamda festivalin, eğlencenin uygun olmayacağı kanaatindeyim. İnsanlık adına hepimiz kardeşçe yaşama arzusunu, tüm dünyaya örnek olacak şekilde tesis etmeliyiz.
 
Sosyal, insani ve kardeşlik duygularımızı çağdaş normlarla birleştirip birlik olma yolunda yeniden düşünmeliyiz. Yurttaşlarımızın huzur içerisinde yaşadığı bir ülke tesisinde hepimize görevler düşmektedir.
 
Bu duygularla 3. Çaşır ve Işkın Festivalini bu yıl yapmayacağımızı bildirerek, sizleri gelecek yıl daha güzel, daha mutlu bir yarınlarla buluşturan bir yapıda görme arzusu içindeyim.
 
Başkan Kılıç, Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde devam eden terörle mücadele faaliyetlerine dikkat çekerek, "Güvenlik güçlerimiz vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü bile göze alarak bölgede terörle mücadele ediyor. Bu mücadele kapsamında hemen her gün gencecik vatan evlatlarını şehit veriyoruz. Millet olarak derin acılar yaşadığımız bir ortamda festival ve şölen düzenleyip elbette eğlenecek değiliz. Dolayısıyla geleneksel hale getirdiğimiz ´Işkın ve Çaşır Festivali´ni bu yıl düzenlemeyeceğiz" diye konuştu.
 
BAŞKAN KILIÇ: KARDEŞÇE YAŞAMAK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK
 
?Son zamanlarda ki; neredeyse her gün şehidimiz oluyor ve her gün ocaklara yeni ateşler düşüyor. Ama biz ateşin sadece düştüğü yeri yakacağını düşünenlerden değiliz. Bu ocaklar hepimizin ocağı ve bu ateş de hepimizin bağrına düşen bir ateştir. Dolayısıyla milletçe kederli olduğumuz bir dönem ve ortamda festival düzenlemenin kesinlikle yanlış olacağı kanaatindeyiz Kardeşçe yaşayıp ülkemizde huzurun tesisi için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu yıl festival düzenlemeyeceğiz.´ şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false