BU MÜMESSİL'İN DOKULARI BİZİMLE HİÇ UYUŞMUYOR!

ENDER YÜNCÜ YAZDI... BU MÜMESSİL'İN DOKULARI BİZİMLE HİÇ UYUŞMUYOR!

BU MÜMESSİL

 


 

Hiç kimse kusura bakmasın. Ne sağa çekeceğim. Ne de sola...

Direk konuya geçiş yapacağım...

BU MÜMESSİL'İN DOKULARI BİZİMLE HİÇ UYUŞMUYOR!...

Şimdi bu yazımı okurken bana, Erzurumlu düşmanı, Erzurumlu haini ve daha birçok yafta takmaya başlayanların olduğunu da biliyorum.

Ama yazımın sonunda yapacağınız küçük bir beyin jimnasitiği ile belki dilinize dökemeseniz de içten içe haklı olduğumu kabul edeceksiniz...

Sahi, siz hiç annenizle, bacınızla, eşinizle, kız çocuğunuzla, teyzenizin veyahut amcanızın kızıyla bir akşam koltuğunuza uzanıp ailecek tamamı belden aşağı küfürlerle dolu bir film izlediniz mi?

Ya da soruyu biraz daha açayım isterseniz...

Erzurumlu Mümessil isimli filmin başrol oyuncusu Burak Bozdağ'ın geçmiş yıllarda bir kaç arkadaşını bir araya toplayarak bir kahvehane köşesinde ya da dost meclisinde sırf yanındakiler gülsünler diye tamamı belden aşağı, küfürlü ve hayal ürünü sohbetlerini cep telefonunun kamerasına çekerek youtube üzerinden paylaştığı hikayeleri izlediniz mi hiç?

İzlemediyseniz şayet, sakın bu yazımdan sonra merak edip izlemek isterseniz yanınızda ailenizden birileri olmamasını öneririm...

Bilindiği üzere her toplumun kendine özgü bir aile yapısı vardır. İnsanların yaşadığı topraklar, iklim özellikleri, örf ve an’aneleri, dinî inanışları ile bütün bunları kuşatan kültürleri o toplumun zihninde aile kavramına biçim verir ve sınırlarını çizer.

Ama Erzurumlu Mümessil Burak Bozdağ'ın geçmiş yıllarda youtube üzerinden paylaşmış olduğu videolar göz önüne alındığında görülüyor ki, yapmış olduğu söyleşiler ve kullandığı bel altı muhabbetler eşliğindeki küfürleri biz Erzurumluların aile yapısından çok uzak ve sınırlarımızın ötesindedir.

Gelelim 6 Mayıs günü Erzurum'da gerçekleşitirlen Erzurumlu Mümessil Filminin Galasına...

TAM BİR FİYASKOYDU...

Filmin Galası için şehrimizin Valisi başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, Basın mensupları ve vatandaşlar davet edildiler.

Belirlenen saatte isminde Erzurum olduğu için ve filmin tamamının Erzurum'da çekildiği için Başta Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Levent Tuncer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Ensar Özdemir, Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Töremen, Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser,  İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve daha ismini hatırlamadığım bir çok kişi galaya katıldı. 

Valilik tarafından Basın mensuplarına gönderilen Davetiye haricinde beni de çok sevdiğim değerli ağabeyim Erzurumlu tiyatro sanatçısı Sayın Murat Balkuş bizzat arayarak Gala'ya katılmam için davet etti.

Aslında Gala'ya gitmeyi de düşünmüyordum ama uzun yıllar birlikte mesai yaptığım, birlikte güzel anılarımız olan Murat Balkuş'un bu davetini geri çevirmemek adına Galaya katıldım.

Gala çıkışı kendi kendime keşke katılmasaydım da orada yaşanan rezaleti görmeseydim dedim...

Galanın açılış konuşmasını Filmin Başrol oyuncusu Burak Bozdağ yaptı. Filmin tamamının Erzurum'da çekildiğini hatırlatan Burak Bozdağ, Sakın bu filmi bir komedi filmi olarak algılamayın, Erzurum'un ilçelerini, tarihi eserlerini ve gezilecek görülecek yerlerini, örf, adet, an’aneleri ve gelenek göreneklerimizinde ön planda olduğunu söyleyerek, oyuncuların senaryoyu okuduklarında tereddüt etmeden evet deyişinden bahsetti. Yine filmin yapımı sırasında kendilerine tüm imkanları sunan başta Sayın Valimiz Okay Memiş'e İl Emniyet Müdürümüze, Belediye Başkanlarımıza, Filmin Yapımcısı Halil Karapınar ve kendisine hep destek olan kardeşi Haluk Bozdağ'a da teşekkür etti.

Şimdi bu isimleri neden tek tek açtığımı aşağıda sıralayacağım.

Öncelikle Erzurumlu Mümessil Burak Bozdağ'ın kardeşi Haluk Bozdağ, Haluk Bozdağ'ı Erzurum'da geçtiğimiz yıllarda Konutzede olarak adlandırdığımız Karadayı Mağdurlarının hepsi tanırlar. Karadayı İnşaat'ın sahibi Ahmet Karadayı'nın yanından hiç ayrılmayan Haluk Bozdağ yıllar sonra Erzurum'a Mümessil Filmini yapan BOZ Yapım şirketinin sahibi olarak geldi.

Filmin yapımcısı hemşerimiz Halil Karapınar, İstanbul'da yaşayan hemşerimiz Halil Karapınar'ı son yıllarda Erzurumlular olarak sürekli görüyoruz. İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda kurulan Erzurumlular Konfederasyonunun yönetiminde bulunan Halil Karapınar, 2019 yılında İstanbul Maltepe de yapılan Erzurum Günlerinde en fazla emeği geçen isim olarak karşımıza çıksa da, Erzurum'a Hilton Otelin yapımı için kendisini yatırımcı olarak bizlere tanıtmış ve aradan geçen zaman diliminde Şehrin Valisini, Büyükşehir Belediye Başkanını ve üst düzey yetkilileri ziyaret ederek çarşaf çarşaf gazetelerde adından Erzurumlu yatırımcı olarak bahsettirmişti. Ama gel gör ki, yine zaman içerisinde Halil Karapınar'ın yapımı tamamlanan Hilton Otel ile uzaktan ve yakından bir bağlantısı olmadığını öğrenmiştik. (Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz) Adını bir şekilde hafızalarımıza kazıdı. Bugün de Halil Karapınar Erzurumlu Mümessil filminin tüm masraflarını karşılayan yapımcı olarak karşımızda. Şimdi buradan Halil Karapınar'a sormak lazım. Burak Bozdağ'ın youtube'deki hangi videosu sizi Mümessil filminin yapımcılığına ikna etti? Erzurum'un örf, adet ve an'anelerinden uzak bel altı ve küfürlü videoların Erzurum aile yapısına uzak oluşu sizi hiç tereddüt ettirmedi mi? Aman Sakın korkmayın! Hilton Otel ile ilgili birşey sormayacağım...

Gelelim Gala'ya katılmak için Erzurum'a gelen Oyuncuların, Belediye Başkanlarının, Sivil Toplum Kuruluşu yetkililerinin ve Basın mensuplarının başına gelenlere;

Gala'nın konuşmasının bitiminden sonra fotoğraf çekilmeler falanlar filanlar bittikten sonra, film izlenmeye geçildi. Destek olmak amacıyla bazı Belediye Başkanları onar, yirmişer belki de yüzer bilet aldılar. Galaya katılan herkes özel davetli olmalarına rağmen destek amaçlı gişelere yönelerek bilet alarak karınca kararınca tamamı şehrimizde çekilen Mümessil filmine destek olmayı amaçladılar. Hatta tek bilet yerine herkes fazla fazla bilet aldı. Çevresindekilere, eşlerine, dostlarına hediye ettiler. Bu biletlerden sadece kendilerine bir tane ayırıp salona doğru yöneldiler. Kendilerine gösterilen Salona doğru geçen Belediye Başkanları, Filmin oyuncuları, Sivil toplum kuruluşu yetkilileri, basın mensupları ve davetliler salon da kendilerine ayrılan koltuklara oturturdular.

Düşünsenize salon hınca hınç dolu, Belediye Başkanları, yardımcıları, meclis üyeleri ve misafirleri, Filmin oyuncuları, aileleri ve Erzurum’a getirdikleri misafirleri, Basın mensupları, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başkan yardımcı ve yöneticileri hepsi koltuklarında oturmuş filmin başlamasını bekliyor. Birden içeriye bir görevli geliyor ve Salonun boşaltılması gerektiğini, o salon da başka bir filmin oynatılacağını söylediler. Salondaki misafirler salonu boşaltıp koridorda toplanınca başka bir salona alındılar. Önden iki sıra protokol ve filmin oyuncularına ayrılmak üzere yine salon hınca hınç doldu. Tam filmin başlaması beklenirken, salona ellerinde koltuk numaraları yazılı biletleri olan izleyiciler alındı. Yine bir görevli davetlilerin karşısına geçerek “Elinde Bu Salon İçin Bileti Olmayanlar Salonu Boşaltsın” denildi.

Hoppala...

Ellerindeki biletlerini bir önceki salonda görevli kişilere veren Belediye Başkanları, Sivil toplum kuruluşu yetkilileri, davetliler ve misafirler ve beraberindeki filmin oyuncuları bu Salonu da terk etmek zorunda kaldılar. 

Koridorlarda daha artık fazla rezil olmak istemeyen şehrimizin yönetim noktasında üst düzey yetkili kişiler, karşılaştıkları bu rezalet manzara karşısında Gala'nın gerçekleştirildiği Alışveriş Merkezini terk ettiler...

Ha unutmadan filmin oyuncuları da salondan kovulunca, Alışveriş Merkezinin koridorlarında dolaşıp, çay, kahve içip vatandaşlarla fotoğraf çekilip hem de kendi aralarında bu rezalet organizasyonun sohbetini yaptılar. 

Şimdi bu yazdıkların da ne var?

Niye karalıyorsun?

Erzurumlu düşmanı mısın?

Erzurumluların yaptığı bir işi de beğen gibi yorumları bir tarafa bırakıyorum...

Buyurun bu anlattıklarımın arasında beğenilecek bir durum varsa siz beğenin...

Erzurumluluk üzerinden nemalanmaya çalışanlara bir yenisi daha eklendi diyorum...

BURAK BOZDAĞ...

Burak Bozdağ denilen önceki hayatında belden aşağı, küfürlü ve Erzurum aile yapısına uygun olmayan içerikli paylaşımlar yapan birisinin şöhret olmak için çıktığı yolda filminin başına ERZURUM yazmasaydı ve bu filmin çekimleri için Erzurum’u değil de başka bir şehri tercih etseydi acaba bu kadar konuşulur ya da değer bulur muydu? Ya da hangi şehir bu kadar bel altı muhabbet ve küfür içeren videoları bulunan bir hemşerisine sahip çıkardı?

Merak ettiğim bir soruyu da kendisine buradan yöneltmek istiyorum...

Allah Aşkına kamuoyu huzurunda cevap verirse çok sevinirim...

Geçmiş yıllarda youtube üzerinden yapmış olduğu videoları kendisi Annesiyle, Eşiyle, Kız kardeşiyle, Halasıyla, teyzesiyle, halasının veyahut teyzesinin, amcasının veyahut dayısının kızlarıyla, yengeleriyle, kendi kız çocuğuyla yahut aile dostlarıyla ailecek izleyebiliyor mu?

Dedim ya, BU MÜMESSİL’İN geçmiş yıllardaki paylaşımları biz ERZURUMLULARIN dokularıyla hiç uyuşmuyor...

Ben şahsen bu Mümessil’in geçmiş yıllardaki paylaştığı videolarını Annemle, Eşimle, Kız kardeşimle, Halamla, teyzemle, halamın veyahut teyzemin, amcamın veyahut dayımın kızlarıyla, yengelerimle, kendi kız çocuğumla ve aile dostlarımla birlikte izleyemem...

Tabi ki takdir sizin...

Halen daha bana bir Erzurumluyu neden karalıyorsun, Erzurumlu düşmanı mısın? Erzurumluya destek yerine köstek oluyorsun ve benzeri yorumlar yapanlar varsa onları Erzurumlu Mümessil Burak Bozdağ’ın geçmiş yıllarda youtube’deki videolarını bu akşam Anneleriyle, Eşleriyle, Kız kardeşleriyle, Halalarıyla, teyzeleriyle, halasının veyahut teyzesinin, amcasının veyahut dayısının kızlarıyla, yengeleriyle, kendi kız çocuklarıyla ve aile dostlarıyla izlemeye davet ediyorum...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false