Birçok insan söz konusu boşanmak olduğunda, her şeyi bildiğini sanır. ?Evliliklerin yüzde 50´si boşanma ile sonuçlanır´ istatistiği ağızdan ağıza dolaşır. Kendi ailesi olmasa bile, herkes ailesi parçalanmış birilerini tanır. Ama biten evliliklerle ilgili bilmeyen birçok şey var.
- Boşananların yüzde 50´si sonradan pişman oluyor
İngiltere´de, boşanmış veya 5 yıl ve daha fazla süren ilişkisini sonlandırmış 2.000 erkek ve kadına ayrılığın arkasından neler hissettikleri sorulmuş ve ulaşılan bulgular şaşırtmıştır. Ankete katılanların yarısı partnerleriyle yollarını ayırdıkları için pişman olduğunu; yüzde 54´ü acele etmeden karar verdiğini ve yüzde 42´si sonlanan ilişkisi için 2. bir şans istediğini belirtmiştir.
- İkinci ve sonraki evliliklerde boşanma riski gittikçe artar
Bazı insanlar söz konusu aşk olunca tekrar tekrar denemek gerektiğine inanır. Peki, aynı şey evlilik için de geçerli olabilir mi? Bu sounun istatistiksel olarak cevabı ?Hayır´. Boşanma istatistiklerine göre, ilk evlilikten sonra boşanma oranı yüzde 41 ile 50 arasında değişirken, 2. evlilikten sonra oran yüzde 60 ile 67´ye ve 3. evlilikten sonra yüzde 73 ile 74 oranına yükselir.
- Ronald Reagan hariç hiçbir devlet başkanı eşinden boşanmamıştır
Devlet başkanlarının harika bir aile yaşantısına sahip olması, kağıt üzerinde olmayan bir kuraldır. Aile ilişkileri iyi gitmese bile hiçbir devlet başkanı evliliklerini bitirmeyi göze alamamıştır, Ronald Reagan hariç. 1940 yılında aktris Jane Wyman ile evlenen Reagan, 1948 yılında boşanmıştır. Biri evlatlık olmak üzere 2 çocukları vardır. Reagan, 1952 yılında ise aktris Nancy Davis ile evlenmiştir. Reagan´ın bu evliliğinden de iki çocuğu vardır.
- Evle iş arasındaki mesafe ne kadar uzunsa, boşanma riski o kadar fazla
İsveç´teki Umea Üniversitesi´nden Erica Sandow tarafından yapılan bir araştırma, evinizle işiniz arasındaki mesafe en az 45 dakika ise, evliliğinizin risk altında olduğunu gösteriyor. Sandow´un, 1995 yılından 2005´e kadar izini sürdüğü milyonlarca kişinin %14´ü belirtilen nedenden dolayı boşanmıştır. Uzun mesafelerin ve her gün çekilen trafiğin hayatınızı işkenceye çevirdiğini gösteren bir diğer kanıt.