BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ DİYORLARDI! BİRLEŞE BİRLEŞE TÜKENİYORLAR

6'lı masaya sert eleştiriler yapıp ayrılmasından üç gün sonra masaya geri dönmesinin ardından daha önce yüzde 18'lere kadar yükselen İYİ Parti, 14 Mayıs seçimlerinde yaşadığı hezimet sonrası zor günler yaşıyor.

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ DİYORLARDI! BİRLEŞE BİRLEŞE TÜKENİYORLAR

 

Değişim taleplerine kapıyı kapatan Akşener'in bu tavrı parti içi muhalifleri yeni bir parti kurmaya yöneltti. Seçim sonuçlarından rahatsız olan muhalefet partilerinin tabanı ise seçim sürecinde kullanılan 'birleşe birleşe kazanıyoruz' sloganını 'birleşe birleşe tükeniyoruz' şeklinde kullanmaya başladılar.

Başta PKK, FETÖ, ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Türkiye aleyhinde duruş sergileyen tüm kesimlerin aleni desteklerini almalarına rağmen 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimet yaşayan 8’li koalisyon, seçim sonrası “değişim” taleplerine kapıyı kapatınca “birleşe birleşe kazanacağız” diyerek yola çıkan partilerde büyük bir iç mücadele yaşanıyor.

İYİ PARTİ’DEN YENİ BİR PARTİ DOĞUYOR

Seçimlerde en ağır yenilgi alan ve bunu genel kongrede “bizden başka herkes kazandı” cümlesiyle itiraf eden İyi Parti’de sular durulmuyor. Bugüne kadar parti kurucular kurulundan istifa edenlerle kurucularının yarısını kaybeden İyi Parti’de yerel seçimler öncesi muhalifler tarafından yeni bir parti kurulması için çalışmalar hız kazandı.

ÜLKÜCÜLER DIŞLANDI

İyi Parti’nin geçtiğimiz hafta yapılan genel kurultayında başta Koray Aydın ve Cihan Paçacı olmak üzere birçok ülkücü parti organlarına alınmamış ve dışlanmıştı. Bu yönü ile merkez parti olmak yönünde bir politika belirleyen İyi Parti’nin ilkelerinden  ödün vereceği ifade ediliyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU NABIZ YOKLUYOR

14 Mayıs seçimleri öncesinde partisinden istifa ederek İyi Parti ile yollarını ayıran ve seçimin kaybedilmesinde tek suçlu olarak Meral Akşener’in tutarsız eylem ve konuşmalarının olduğunu dile getiren Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti çalışması için kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Ağıralioğlu’nun yeni bir parti kurma çalışmaları yanında Ak Parti’de siyaset yapma formülü de bulunuyor.

SEÇİM MAĞLUBİYETİNİN MİMARI AKŞENER’DEN TEŞKİLATLARA FIRÇA

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin en fazla kaybedeni olarak bizzat Akşener tarafından tarif edilen İyi Parti, bu yenilginin sebeplerini genel merkez politikalarında aramak yerine faturayı teşkilatlara çıkardı.

İstifa üstüne istifa şokuyla sarsılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de teşkilatlarına attığı fırça partilileri kızdırmakla kalmadı, teşkilatların dağılmasına sebep oldu.

ERZURUM TEŞKİLATI TOPLANAMIYOR

14 ve 28 Mayıs yenilgisi sonrası İyi Parti teşkilatları da bir araya gelemedi.

Seçim sonrası bir değerlendirme dahi yapamayan teşkilatlar, kurban bayramında parti bayramlaşma programı yapamaz hale geldiler. Partinin milletvekili adayları ise parti ve seçim sonuçlarına yönelik bir değerlendirme yapmak yerine, seçimlerde halkın tercihini küçümseyen ve Ak Parti’ye oy veren kesimleri cahillikle suçlayan köşe  yazarlarının seviyesiz köşe yazılarını paylaşarak teselli olmaları, içine düştükleri çıkmazın göstergesi oluyor.

Yaşanan bu olaylara rağmen, seçim mağlubiyetini kendi içlerinde sorgulayan ve Genel Merkezin yanlışlıkları karşısında sesini yükselten ciddi bir kesimin önümüzdeki süreçte yeni parti oluşumuna destek verecekleri ifade ediliyor.

MUHALEFET ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

14 ve 28 Mayıs seçimlerini kesin kazanacakları psikolojisiyle hareket eden muhalefet, seçim sonuçları açıklandığında şok yaşadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimalini dahi düşünmeyen ve bunun için açık hava reklam alanları kiralamayı gereksiz gören Millet İttifakı bileşenleri, artık ülke yönetmeyi değil kendi partilerini yönetmekte dahi güçlük çekiyorlar.

Her bir muhalefet partisi kendi içinde sorunlarla uğraşırken CHP ve İyi Parti yanında Saadet’te değişim sesleri artarak ve dozunu yükselterek devam ediyor.

KOLTUĞU BIRAKMIYORLAR

Sözde demokrasi vaadinde bulunanlar, yenilgiye rağmen koltuklarına sımsıkı sarıldı... 13 yıldır CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na hem seçmenden hem de partililerden istifa çağrısı yapıldı. Kılıçdaroğlu, hepsine kulak tıkarken CHP'ye yönelik tepkilerin artmasından dolayı partiden kopuşlar başladı.

GRUP KURAMIYORLAR

Meclis'te grup kurmaya çalışan 3 küçük ortak ise bu konuda da uzlaşamayarak kendi yollarını çizme kararı aldı. Gelecek ve Saadet, Devayı dışlayarak bir grup kurma çalışmalarını yürütmeye çalışıyorlar.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Birbirine benzemez 8 partinin kurduğu koalisyon, yenilgide hatayı kendinde aramadı. 28 Mayıs sonrası son sürat bölünerek birbirini hedef aldı.

CHP’DEN “ÇALIŞMADINIZ” ÇIKIŞI

CHP kanadı İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi'ne haftalarca "Çalışmadınız" suçlamasını yöneltirken, Akşener ise "Bundan sonra size başarılar" diyerek köprüleri attı.

BİRLEŞEMEDEN DAĞILDILAR

İttifakın bittiğini kabul eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir kez daha DEVA ve Gelecek Partisi ile tek çatı altında birleşmeyi sağlayamadı. 3 partinin grup kurma hayalleri suya düşerken, bu süreçte Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun DEVA Partisi ile birleşme teklifi de olumsuz yanıt aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı