BELEDİYELER TAKİP EDİLECEK

AK Parti 31 Mart sonrası seçilen belediye başkanlarını kampa alan AK Parti, bu defa da eğitim toplantılarına başlama kararı aldı.

BELEDİYELER TAKİP EDİLECEK

 

 

Ak Parti, oy kaybı yaşanan illeri değerlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Erzurum ile birlikte birçok ilde de teşkilatların yaptığı çalışmalar değerlendirilerek gerekli adımlar atılacak.

Bu nedenle 31 Mart sonrası seçilen belediye başkanlarını kampa alan AK Parti bu kez eğitim toplantılarına başlama kararı aldı. 

YEREL YÖNETİMLER BÖLGE TOPLANTISI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı´nın koordinasyonunda Temmuz ayından itibaren Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları´na başlıyor. Yapılacak toplantılar da yaklaşık 6 veya 7 ilde bölgelerin belediye başkanları eğitim alacak. 

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Bölge toplantılarında geçmişte başarılı belediye başkanları bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarına aktarabileceği ortam oluşturulacak. Bu kapsam da AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılarından oluşacak heyet eğitimlere katılarak bilgileri ve tecrübelerini paylaşacak. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ANA GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Başarılı bir belediyeciliğin ortaya konulabilmesi için halkla ilişkiler ve gönül belediyeciliği konuları bölge toplantılarının ana gündem maddeleri arasında yer alacak. Ayrıca belediye başkanlarına halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularında da eğitimler verilecek. Bu toplantılarda vatandaşın belediyeye giriş ve çıkışında memnuniyet ile ayrılması konusunda da gerekli mesajlar verilecek. Sosyal belediyecilik de toplantılarda masaya yatırılacak. 

ŞEHİRLERİN SORUNLARI KONUŞULACAK

İllerin kendine has sorunlarını ilgilendiren Bakanlıkların Bakan Yardımcıları ve ilgili kurumların genel müdürleri bu bölge toplantılarına davet edilecek. Şehirlerin sorunları masaya yatırılarak, çözüm yolları aranacak. Eğitimler de özellikle illerde ki kurumlar arası koordinasyon eksikliği giderilerek, hizmetin en kısa sürede yapılması hedeflenecek. 

BELEDİYELER TAKİP ALTINA ALINACAK

Yerel Yönetimler Başkanlığı yılda iki kez belediyeler hakkında genel rapor hazırlayacak. Hazırlanan bu rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunulacak. AK Parti anket çalışmasıyla oy düşüş sebepleri ile kıl payı kaybedilen il ve ilçelerde oy kaybının nedenini vatandaşa sorduktan sonra, mevcut belediyelerin yaptığı hizmetleri mercek altına alarak, takip edecek. 

BELEDİYE BAŞKANLARININ PROJELERİ VE BÜTÇELERİ TAKİP EDİLECEK

Özellikle Ak Parti  Belediye başkanlarının seçim dönemindeki projelerini hayata geçirip geçirmediği de takip edecek. Ayrıca  bütçeleri, personel giderleri takip edilecek. Projelerin zamanında hayata geçirilmesi konusunda başkanlara zaman zaman uyarılarda bulunacak. Hizmetlerin en kısa zamanda vatandaşa sunulması için destek olunacak.


Anahtar Kelimeler: BELEDİYELER TAKİP EDİLECEK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı