Bedellileri 28 günde ne bekliyor?

Türkiye´de milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlikle ilgili dün yeni bir gelişme yaşandı ve AK Parti somut bir adım attı. Grup üyelerinin verdiği teklif ile bedellide yaşın 25 ücretin ise 15 bin lira olacağı böylece netlik kazandı.

Bedellileri 28 günde ne bekliyor?

 

 

Türkiye´de milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlikle ilgili dün yeni bir gelişme yaşandı ve AK Parti somut bir adım attı. Grup üyelerinin verdiği teklif ile bedellide yaşın 25 ücretin ise 15 bin lira olacağı böylece netlik kazandı. Teklifte bedelli için 28 gün askerlik yapılmasının zorunlu kılınması da beraberinde "Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 28 gün boyunca neler yapacak?", "Bedelliler hangi eğitimlerden geçecek?", "Bedelli askerler silah eğitimi alacak mı?" gibi soruları da beraberinde getirdi. Bedelli askerlik yapacakların hangi hafta hangi eğitime katılacağını adaylar için derledik. 

AK Parti, milyonların beklediği bedelli askerlik konusunda adımı attı. AK Parti´nin teklifinde yaş 25, ücret ise 15 bin lira olarak belirlendi. Teklifte, bu şartları karşılayanlar için 28 günlük askerlik hizmeti de öngörülüyor. Durum böyle olunca bedelli askerlik yapmak isteyenlerin kafasında da bazı sorular belirdi.

28 gün boyunca nasıl bir eğitime tabi tutulacaklarını ve kışlada neler yapacaklarını merak eden adaylar, sosyal medyada da bu konuyu uzun süre gündemde tuttu. 

EĞİTİMLER HAFTALIK OLARAK PLANLANACAK

Askerliğini bedelli olarak 28 gün süreyle yapacak adayların askerlikleri boyunca neler yapacakları da netleşiyor. Askerliğini bedelli yapacak adayların da ilk günlerini normal askerle aynı prosedürlerle geçirecek. 

Birliklerine teslim olacak asker adaylarını ilk iki gün malzeme temini ve yatacakları yerlerin belirlenmesi süreci bekliyor. İlk gün askeri kamuflajlarının yanı sıra askeri bot, eşofman, spor ayakkabı, diş fırçası diş macunu, sabun, traş köpüğü gibi temel ihtiyaç maddelerinin hepsi askerlere sunulacak. 

Eşyalarını teslim alan askerlerin aynı gün içerisinde yatakhanelere dağıtımları da yapılacak. 

 

İLK GÜNLERDE YANAŞIK DÜZEN EĞİTİMİ

 


Askerliklerinde ilk günleri temel eğitim hareketlerini öğrenip, basit spor eğitimleriyle geçirecek adayları ilk hafta bekleyen bir diğer şey de nizami asker selamı verme, nizami duruş ve tekmil vermek gibi temel bilgileri öğrenmek olacak. 

Bu süreçte askerler takım arkadaşlarıyla koordineli bir şekilde yürüme, koşma, yanaşma gibi eğitimleri alacaklar. Yine aynı dönemde en basit askeri eğitimlerden biri olan birlikte sağa ve sola dönme gibi hareketler de askerlere öğretilecek. 

KAYNAK: YENİŞAFAK


Anahtar Kelimeler: Bedellileri günde bekliyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli