BAŞKAN UÇAR, ERZURUM KONGRESİ MİLLİ DİRİLİŞİN SİMGESİDİR

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum Kongresi'nin 104'ncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN UÇAR, ERZURUM KONGRESİ MİLLİ DİRİLİŞİN SİMGESİDİR

 

Erzurum Kongresi’yle başlayan bağımsızlık inancının Türkiye Yüzyılı vizyonuna kavuşturduğunu belirten Başkan Mahmut Uçar, açıklamasında şunları söyledi: 

“Bağımsızlık mücadelemizin en önemli aşamalarından biri olan Erzurum Kongresi kararlarıyla, ulusal sınırlar içinde yurdun bölünmez bir bütün olduğu vurgulanmıştır. Milletimizin ülkesine her koşulda sahip çıkacağı, hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyeceği, dayatmaları kabul etmeyeceği, bağımsızlık ve özgürlük yolunda savaşma kararlılığını Erzurum Kongresi’yle dünyaya duyurulmuştur.​Erzurum Kongresi'nde milli mücadelenin ana programı oluşturulmuş, kongre kararlarıyla benimsenen hedeflere, yurduna gönülden bağlı tüm vatandaşlarımızın katılımı ve özverisiyle yürütülen savaşın kazanılmasıyla ulaşılmıştır. 23 Temmuz 1919 da yapılan Erzurum Kongresi, Milli Mücadele'nin rotasının çizilmesi açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Kahramanlık destanları yazan milletimiz neleri başarabileceğini bu kongreyle bir kez daha kanıtlamıştır.​Erzurum Kongresiyle başlayan bağımsızlık şuuru, bugün de bizlere ilham kaynağı olmaya ve geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç katmaya devam etmektedir. 

Türkiye Yüzyılı’nı başlattığımız bu günlerde azim ve gayretimizi kat be kat artırarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan savunmasının en ön saflarında şehadete koşan kahraman hemşehrilerimize bu anlamlı günde bir kez daha saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan savunmasında şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Hayatta bulunan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yâd ediyoruz."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı