Bahçeli Kılıçdaroğlu´na fena patladı: Bu ne pişkinlik!

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada koalisyon tartışmalarıyla ilgili olarak, "Türk milleti MHP´ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir" dedi.

Bahçeli Kılıçdaroğlu´na fena patladı: Bu ne pişkinlik!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısındaki "Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye´yi Allah´ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız" ifadeleri, "Koalisyon sinyali" olarak yorumlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu hedef alan Bahçeli "Bana Başbakanlık teklif etmeye çalışan Kılıçdaroğlu´na soruyorum. Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi bize nasıl vermektedir. Bu ne cüret ne pişkinliktir"dedi. Bahçeli´nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye seçim akşamından itibaren farklı bir siyasi yola girmiştir. Çatışmadan beslenen odak ve çevreler 7 Haziran´da milli irade tarafından açık bir şekilde ikaz edilmiştir.

Seçim sonuçları 4 partili bir meclis yapısı ortaya çıkarmıştır. Seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Gerilimden beslenen odak ve çevreler 7 Haziran´da millet tarafından ikaz edilmiştir. Türk milleti tek adamlık zihniyetini kızağa çekmiştir. Yalan ve iftira ile temellenen siyasi üslup kesin bir darbe almıştır. 7 haziran ile demokrasi nefes almıştır. Siyasetteki alternatifsizlik rafa kaldırılmıştır.

MİLLİ DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMEYİZ

Türk milleti MHP´ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir. 46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Mili duruşlumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir.

Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Aziz milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları çözüm beklemektedir. MHP siyasi mücadelesini önce ülkem sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Türk İslam davasının bugünki neferleri olarak taşıdığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek bizim boynumuzun borcudur.

Her seçimden olduğu gibi 7 Haziran´da partimiz için çıkaracağım sonuçlar vardır. Bu değerlendirmeleri yaptık yapıyoruz. Partimizin aldığı sonucu küçümseyen eleştiren bazı mihraklar türemiştir ki bunlara MHP´ye ne gibi destek verdiklerini sorgulamamız hakkımızdır. Ellerine geçirdikleri imkanları bir kez bile MHP için kullanmıyanların tavrını sorgulamamız hakkımızdır. Milliyetçileri Meclis çatısından uzak tutmak için oynan oyunları asla unutmayız. Çekilen sıkıntıların en canlı tanığıyız sizler mücadelenizle içten ve dıştan kurulan ablukayı parçaladınız. Gönül isterdiki diğer adaylarımız da burada olsun ama onların verdiği mücadele en az burada bulununlar kadar değerlidir.

Madem çözülme süreci her şeyin önündedir, madem Erdoğan başını bu işe koymuştur; AKP´yle HDP´ye sesleniyorum. Söz ve beyanatlarınızın arkasında duracak kadar yürekliyseniz, işte size fırsat, işte size imkan. Çözüm koalisyonunu kurun da görelim.

BANA BAŞBAKANLIK TEKLİF ETMEYE ÇALIŞAN

Bana Başbakanlık teklif etmeye çalışan Kılıçdaroğlu´na soruyorum. Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi bize nasıl vermektedir. Bu ne cüret ne pişkinliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları kimse yemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi HDP ile bir araya hiçbir şart içinde gelmez gelemez. PKK aparatı ile MHP´nin işi olmaz olmayacaktır.

CHP´NİN TUTARLIK TESTİ

Birinci ve ikinci tur oylamaları yapılmış bugün üçüncü ve gerekirse dördüncü tur seçimi yapılacak. MHP hiçbir çıkar ve karanlık oadak tarafından yönlendirilemeyecek kadar kimlikli bir partidir. Hiçbir bedbahta eyvallahımız yoktur. MHP tüm oyalamalarda Meclis´te bulunarak değerli adayımız EKmeleddin İhsanoğlu´nu sonuna kadar destekleyecektir. Sayın İhsanoğlu´nun Cumhurbaşkanı olması yönünde kampanya yürüten CHP´nin tutarlılık testinden geçeceği açıktır. Başkan seçimi koalisyon arayışlarında da bir fikir verecektir.

Süreç ihaneti askıya alınamalıdır. İkinci oalrak 17-25 Aralık rüşvet operasyonu üzerine tavizsiz gidilmeli tekrar açılmalı tam bir arınma yapılmalıdır. Mesele sadece dört eski bakanın Yüce Divan´a gönderilmesi ile sınırlı olmayacaktır. üçüncü oalrak Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal sınırına çekilmek zorundadır ve 1071 rakımlı tepeye yavaş yavaş dönüşün yolunu aramalıdır.

yeniakit


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli