Yeni parti çalışmalarını sürdüren Ali Babacan´ın bir siyasi karakter olarak AK Parti´ye nasıl muhalefet edeceği merak konusu oldu. Ayrıca Babacan´ın yeni parti çalışmaları ile ilgili açıklama yapmaması ve medyaya demeç vermemesi de dikkatlerden kaçmadı.
AK Parti üyeliğinden istifa ettikten sonra yeni parti çalışmalarına hız veren eski bakan Ali Babacan´ın ?siyasi karizması´ tartışma konusu oldu.
Bakanlığı döneminde daha çok ekonomi politikaları ile ön plana çıkan Babacan´ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a karşı nasıl muhalefet yapacağı belirsizliğini koruyor. Siyasi bir karakterden çok ekonomist kimliği ile ön plana çıkan ve genel siyaset konusunda fazla konuşmaması ile bilinen Babacan´ın ülkenin temel sorunlarına bakış açısı ve çözüm önerileri merak ediliyor.
MEDYAYA AÇIKLAMA YAPMADI
Ali Babacan, siyasi kulislerin en çok konuştuğu konu olan yeni parti iddialarının merkezinde olmasına rağmen medyaya bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Babacan´ın son dönemde yaptığı tek açıklaması ise AK Parti üyeliğinden istifa dilekçesi olmuştu. Babacan, AK Parti´den istifa ederken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
?Bu gerçekler dikkate alındığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeliğimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulaştırdım. Hepimizin amacı ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye´yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır. İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim.?
Babacan´ın bu açıklaması yeni parti çalışmalarını resmi olarak başlattığı şeklinde yorumlanmasına karşın, söz konusu iddiaları doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama yapmadı. Babacan, ayrıca gazetecilerin yeni parti iddialarını ise yanıtsız bıraktı.
ERDOĞAN´A KARŞI NASIL MUHALEFET EDECEK?
Ali Babacan´ın yeni partiyi kurması durumunda ise en çok AK Parti tabanına seslenmesi beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan´a karşı nasıl bir muhalefet izleyeceği merak konusu oldu. 17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Erdoğan´ın karşısına ?siyasi karizması´ düşük bir profilde görülen Babacan çıkmasının AK Parti tabanında nasıl bir karşılık bulacağı henüz netlik kazanmazken, Babacan´ın başta Suriyeliler meselesi ve ekonomik kriz ile ilgili çözüm önerileri de belirsizliğini koruyor.
EKONOMİ ÖN PLANA ÇIKACAK
Siyaset kulisleri Ali Babacan´ın ekonomi tabanlı bir merkez partisi kurmayı amaçladığını belirtirken, propaganda çalışmalarında da merkeze ekonomiyi alması bekleniyor. Babacan´a yakın kaynaklar, yeni parti içine sadece AK Parti tabanından değil, daha liberal ve özgürlükçü isimlerin de kazandırılması için çalışmaların başladığının altını çizdi.
Kaynak Yeniçağ
Erzurum
22.11.2024