Aziziye Termal Tesisleri Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

Aziziye Termal Tesislerinde başta havuzlar olmak üzere tüm oda, lobi, koridor, merdivenler dezenfekte edilirken, konaklayacak olanların sağlığı, huzuru ve konforu için sosyal mesafe kuralına uygun tedbirler alınıyor.

Aziziye Termal Tesisleri Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

 

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Aziziye Termal tesislerinde, konuklarına sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet sunabilmek için başta havuzlar olmak üzere tüm oda, lobi, koridor, merdivenler dezenfekte edilirken, konaklayacak olanların sağlığı, huzuru ve konforu için sosyal mesafe kuralına uygun tedbirler alınıyor.

Aziziye Belediyesi iştiraki olan Aziziye Termal Tesisleri kapalı olduğu yaklaşık 2,5 aylık süreyi tadilat ve Covid 19 ile mücadele kapsamında uygulanacak düzenlemeleri hayata geçirmek için kullanarak, verimli bir şekilde değerlendirdi.

Şifalı sulardan faydalanmak için Termal Tesislerimize ve Kaplıcalarımıza bastonla gelip yürüyerek giden çok kişiyle karşılaştık." diye konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki termal suyun, romatizmal ve cilt hastalıkları, anemi, idrar yolu rahatsızlıkları, kas ve iskelet sistemi ağrıları başta olmak üzere birçok rahatsızlık için tedavi etkisi bulunmaktadır dedi.

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, Yeşil alanlarla çevrili termal tesislerimiz mükemmel atmosferiyle hafızalarınızda yer edecek bir tatil noktasıdır. 15.000 m2’lik alana kurulu bölgenin en büyük ve en gözde termal turizm merkezimizde 36 Standart, 4 Suit olmak üzere 40 Oda 120 Kapasiteli Otelimiz bulunmaktadır. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için  Açık ve kapalı restaurantlarımız, lobi, tam donanımlı toplantı salonu, yaz-kış bahçesi, piknik alanı ve kongre salonundan oluşmaktadır. Kaplıca birimimizde ise bay ve bayanlar için ayrı ayrı tasarlanmış 150 cm derinliğinde 80 m2’lik termal havuzu, Türk hamamı, fin hamamı, sauna, fitness center, masaj odaları, cilt bakımı (özel kil), özel aile havuzları ile sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet sunabilmek için başta havuzlar olmak üzere tüm oda, lobi, koridor, merdivenleri gün içerisinde defalarca dezenfekte ederek, konaklayacak olanların sağlığı, huzuru ve konforu için sosyal mesafe kuralına uygun tedbirler alarak hizmete devam ediyoruz. Otellerin ve hamamların kapalı olduğu süreyi bir fırsat olarak görüp bu süreyi tadilat ve düzenlemelerle değerlendirdiklerini söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hepimizin “yeni normale” alışmamız gerektiğini belirterek “Aziziye Belediyesi olarak tesislerimizi bu “Yeni Normal”e göre düzenledik. Hepimizin sağlığı için bu önlemler alındı. Ancak vatandaşlarımızın da alınan bu önlemlere ve yeni normalin kurallarına uyması büyük önem arz ediyor.  Kendimizin, sevdiklerimizin ve hepimizin sağlığı için bu kurallara uymalıyız.” dedi.

Otel ve hamamlar “Yeni Normal”e göre düzenlendi

Aziziye Termal Tesislerden sorumlu Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Sirkecioğlu da üst düzey tedbirleri uygulamaya koydukları tesislerde müşterilerinin gönül rahatlığıyla konaklayabilmeleri için gayret gösterdiklerini belirtti. Sirkecioğlu, Covid 19 virüsünden sonra hayat normale dönse bile bu yeni normalin eskisinden çok farklı olacağı gerçeğinden hareketle Aziziye Belediyesi de otel ve hamamları bu “Yeni Normal”e göre düzenledi. Bu kapsamda; otel girişine dezenfekte halısı konuldu, resepsiyon deksine sosyal mesafe koruma camı takıldı, misafirler için girişe eldiven, maske ve ateş ölçer konuldu, koridor başlarına ve ortak kullanım alanlarına el dezenfektanları alındı, koridorlara, aile kabinlerine ve ortak kullanım alanlarına 14 kural bilgilendirme yazıları konuldu ve sosyal mesafe koruma işaretleri yapıldı, Aile kabinlerine, kaplıcalara ve odalara tek kullanımlık havlu ve terlik konuldu, restoran bölümü masalar arası 2 metre sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlendi, Açık büfe için koruma yapıldı, personel için özel kıyafet, maske ve eldiven alındı. Hamamlar da yeni normale göre düzenlendi buna göre Turizm Bakanlığının istediği gişe sosyal mesafe camı yapıldı, ateş ölçer alındı, ortak kullanım alanlarına sosyal mesafe uyarı stikerları yapıştırıldı ve el dezenfektanları kondu, peştamallar kaldırıldı. tek kullanımlık havlu, peştemal ve şort sistemine geçildi diye konuştu.

Çeşitli illerden telefonla arayanlara salgına karşı aldıkları tedbirler konusunda bilgi verildiğini, hizmete hazır olduklarını kaydeden Sirkecioğlu, "Sosyal mesafe uygulamalarının yanı sıra misafirlerimizin kullanacağı maske, eldiven, yüz siperlikleri ile dezenfektan ünitelerini gerekli yerlerde konumlandırıyoruz. Resepsiyondan itibaren konuklarımız tedbirlerle karşılaşıp tecrübe edecek. Konuklarımızın tercih sebebi kaplıca suyu olduğu için havuz, Türk hamamı , Aile kabinleri ve diğer alanlarda görevlilerimiz kurallara uyulması hususunda gerekli telkinlerde bulunacak." diye konuştu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı