AYAKLARI SAĞLAM OLMAYAN MASA DEVRİLDİ

2023 seçimlerine az bir süre kala partilerin Cumhurbaşkanı adayları henüz kesinleşmemişken DEVA Partisi'nden flaş bir hamle geldi.

AYAKLARI SAĞLAM OLMAYAN MASA DEVRİLDİ

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı Cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulmaya başlandığı şu günlerde DEVA Partisi'nden son dakika kararı geldi. Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşma oldukça ses getirmişti. Kılıçdaroğlu'nun konuşması adaylık sinyali olarak algılanmıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nin yer aldığı 6'lı masadan ilk ayrılık geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulmasına DEVA Partisi'nden flaş bir yanıt geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin milletvekili genel seçimine kendi adıyla ve logosuyla gireceğini açıkladı.

Açıklamayı sosyal medyadan yapan Babacan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun.''

DEVA Partisi'nin önümüzdeki seçimlere kendi adı ve logosuyla girme kararı Ankara'yı salladı. Ali Babacan'ın açıkladığı karar akıllara "6'lı masa dağılıyor mu?" sorusunu getirirken, karara ilişkin CHP'den de ilk yorum geldi. İttifakta herhangi bir sorun olmadığının altını çizen Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir" dedi.

Görünen o ki üçüncü ittifakın yolu açılmış oldu ve Saadet, Hüdapar, Gelecek ve birkaç partinin daha katılımıyla siyaset, yeni bir ittifaka  bayram sonu merhaba diyecek.

Babacan’ın kendi logosu ve bayrağı  ile bağımız olarak seçimlere girme kararında Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı konuşmasının etkili olduğu ifade ediliyor.


Anahtar Kelimeler: AYAKLARI SAĞLAM OLMAYAN DEVRİLDİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı