Tarih: 04.06.2024 09:07

AVUKAT EBUBEKİR ELMALI SON 2 YILDA 3 PARTİ DEĞİŞTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Aslen Erzurumlu olan ve Ülkemizin önemli Hukukçularından olan Av. Ebubekir Elmalı'ya parti dayanmıyor.

Işığı Gördüğü Yere Koşuyor misali Parti Parti dolaşan Avukat Ebubekir Elmalı'yı hatırlayacak olursak Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak Parti kuran Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak siyaset arenasında tanımıştık.

 

 

Mustafa Sarıgül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri dönüşünden sonra Erzurum'dan Cumhuriyet Halk Partisi oy alamaz düşüncesiyle Sarıgül'ün izinden yürümeyen Avukat Ebubekir Elmalı soluğu Erzurum'da yüksek oy potansiyeline sahip AK Parti'de aldı…

Soluğu AK Parti'de alan Avukat Ebubekir Elmalı daha AK Parti'ye geçer geçmez 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Erzurum Milletvekilliği İçin Aday Adayı oldu.

Avukat Ebubekir Elmalı, yaptığı açıklamalar ve çıkışlarla yılların AK Partililerinden daha AK Partiliymiş gibi demeçler veriyordu.

Yapmış olduğu bir Basın Toplantısında; ’Ben öylesine gezerken gelip aday olan biri değilim. İddialıyım,’’ , ‘’ Nasıl ki bir dadaş gibi yaşıyorsak Siyasetimizi bir dadaş gibi yapacağız'' sözleri gazetelere manşet olmuştu.

2023 Genel seçimlerinde Listeye giremeyen Avukat Ebubekir Elmalı, 31 Mart Mahalli seçimlerinde de karşımıza AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıktı.

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Av. Ebubekir Elmalı için O Günlerde AK Parti'de Daha Yenisin diyenlere sosyal medya üzerinden şu cevabı vermişti.

"Ak partide yenisin diyorlar; Kabul etmiyorum." , " Ben 45 yaşımdayım. Ömrüm boyunca vatan, millet ve ezan kutsalım oldu. Kutsalıma dil uzatanlarla hep mücadele ettim. Ne hakkımı yedirdim ne hak yedim. İşimi doğru dürüst ve sırtımı hiç kimseye yaslamadan yaptım. Tam 45 yıldır bu böyle. Ak Parti davası zaten tam da bu değil mi?"  demişti.

Oysa Av. Ebubekir Elmalı, Mustafa Sarıgül Liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada gerçekleştirdiği Erzurum Ziyaretinde, 22 yıldır Ülkemizi yöneten AK Parti ve AK Partililer İçin kendi menfaatleri için çalışan DADANMIŞLAR diyordu.

Katılmış olduğu bir Televizyon Programında Av. Ebubekir Elmalı şu ifadelere yer vermişti.

" Türkiye Değişim Partisi ne sağ ne de sol bir parti. Biz kendimizi siyasette merkezde konumlandırıyoruz. Bizi kimse başka partilerle karıştırmasın. Yeni kurulan partilerin çoğu küskünlerden oluşuyor. Yani zaten bir tabanı var ve o tabandan küsenler, umduğunu bulamayanlar yeni bir parti kurabiliyor. Biz öyle bir parti değiliz. Biz gerçekten Yeni bir partiyiz. Liderimiz çok tecrübeli, çok iyi ancak partimiz yeni. Dolayısıyla yeni kurulan partiler ADANMIŞ'lardan kurulur. Eski partiler de DADANMIŞ'lardan oluşur. ADANMIŞ'lar partiye emek verir, karşılık beklemezler, Parti biraz büyüdükçe DADANMIŞ'lar gelir. ADANMIŞ'larla DADANMIŞLAR'ın en büyük farkı şudur; ADANMIŞLAR, milletin menfaatleri için çalışırken, DADANMIŞ'lar kendi menfaatleri için çalışır. Eğer bir partide artık DADANMIŞ'lar ADANMIŞ'ları geçmişse o partiden artık hizmet bekleyemezsiniz. Hele hele bu parti 20 yıldır kesintisiz ülkeyi yönetiyorsa, orada neredeyse herkes DADANMIŞ'tır. Dolayısıyla biz şu anda ADANMIŞ'larla yol yürüyoruz. ADANMIŞ'lardan millete hizmet gelir."  demişti.

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı da olmayan Avukat Ebubekir Elmalı önceki gün de Yeniden Refah Partisi sıralarına geçtiğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Sosyal İşler Başkanı Selçuk Geyveli tarafından YRP rozeti takılan Avukat Ebubekir Elmalı'nın Yeniden Refah Partisi'ne geçişini de yine sosyal medya üzerinden Selçuk Geyveli duyurdu.

 

 

Son 2 Yılda 3 Parti değiştiren Avukat Ebubekir Elmalı'nın AK Parti'ye geçişi sonrası yaptığı basın toplantısındaki konuşmayı hatırlatan Erzurumlu Vatandaşlar, "DADAŞ'A YAKIŞIR SİYASET YAPACAĞIZ" diyen Avukat Ebubekir Elmalı'ya "DADAŞ'A YAKIŞAN SİYASET KAPI KAPI DOLAŞMAK DEĞİLDİR" hatırlatması yaptılar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —