Avukat Ebubekir Elmalı, Eşi Elif Elmalı İle Birlikte Saltuklu Kadın Kooperatifini Ziyaret Etti

Avukat Ebubekir Elmalı, "Çağımızda Güçlü Bir Ülkenin Üç Bileşeni Vardır; Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Toplum"

Avukat Ebubekir Elmalı, Eşi Elif Elmalı İle Birlikte Saltuklu Kadın Kooperatifini Ziyaret Etti

 

Üretimde Kadın istihdamının önemi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi hakkında bir çok makalesi ve çalışması bulunan, bu alanda ödül sahibi, tanınmış hukuk insanı Avukat Ebubekir Elmalı, eşi Elif Elmalı ile birlikte Erzurum'da faliyetlerini sürdüren, Saltuklu Kadın Kooperatifini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Avukat Ebubekir Elmalı şunları söyledi. "Toplumun kalkınmasında ve refah düzeyinin artırılmasında kooperatifler önemli bir modeldir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayan insanların, kooperatiflere aktif katılımları desteklenmektedir; özellikle kırsal alanda sürdürebilirliği sağlamak adına, kadınlara ve gençlere kooperatif kanalıyla destek sağlanmaktadır. Bu nedenle kırsalda kadın kooperatifçiliği, son yıllarda dünyada ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde oldukça önem kazanmış bir konudur. Nitekim, Türkiye de gelişmekte olan bir ülke olarak kadın kooperatifçiliğinin güçlenmesine ve ekonomik hayata katılımın artmasına önem vermektedir dedi.

 

 

Kadın istihdamı, ülkelerin sadece sosyo kültürel değil, ekonomik gelişimine de ciddi katkı sağlayan bir unsurdur diye konuşan Avukat Ebubekir Elmalı, "Kadın istihdamını artırmak bir cinsiyet desteği değil, ekonominin büyümesi için önemli bir adımdır. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki; kadın istihdamı, erkek istihdamına göre ekonomiye 1,5 kat daha fazla katkı sağlamaktadır. Bu anlamda tüm dünyada gelişen kooperatif mekanizması ilimizde de yaygınlaşmaya başladı. Kadın üretiminin örgütlenmesi ve kooperatif çatısı altında toplanması; hem yöresel ürünlerin tanıtımı, hem kadın istihdamının artırılması hem de bu çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bugün kıymetli Eşim Elif Elmalı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretten büyük mutluluk duydum dedi.

Avukat Ebubekir Elmalı'nın kıymetli eşi Elif Elmalı ise;  “Kadınların güçlendirilmesinde, kooperatiflerimizin son derece önemli bir rolü var. Kadınlar, kooperatifler aracılığıyla ekonomik güçlerini bir araya getiriyorlar. Kendi istihdamlarını oluşturabiliyorlar. Ürünlerine, hak ettiği değeri alabildikleri pazarlar oluşturabiliyorlar. Kooperatifleşme yoluyla, gelir düzeylerini ve yaşam kalitelerini yükseltebiliyorlar. Ailelerinin refahını artırabiliyorlar. Ayrıca, bilgi ve becerilerini geliştirip, birçok eğitim fırsatına da erişebiliyorlar. Son tahlilde, tüm bunlar, kadınların kendine daha çok güvenmesine neden oluyor. Özgüveni olan, bilinçli annelerin evlatları da daha farklı oluyor. Çünkü anneler çocukları için bir okuldur. Her davranışımız onlar için bir derstir. Kadınlar, ne kadar donanımlı, bilinçli olursa, onların okulundan yetişen çocuklar da, o derece iyi bir insanlık karnesine sahip olurlar.” Emek verilen kooperatiflerin çok önemli bir özelliği daha olduğuna işaret eden Elif Elmalı, kooperatiflerin, yöresel ürünlerden el sanatlarına kadar kaybolmaya yüz tutan birçok değerin korunduğu yerler olduklarını, el emeğinin kooperatifler aracılığıyla can bulduğunu belirtti.

Ziyaret kapsamında Kooperatifte üretilen bir birimden değerli ürünlerden satın alarak keyifli alışveriş yapan Ebubekir ve Elif Elmalı çifti'nin Saltuklu Kadın Kooperatifine yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kooperatif başkanı Hülya Saltuklu, desteklerinden ötürü Avukat Ebubekir Elmalı'ya ismimin yazılı olduğu Türk bayrağı motifli plaket hediye etti.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı