AVRUPA´NIN EN PRESTİJLİ KARATE TURNUVASI BAŞLADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası, açılış seremonisiyle start aldı.

AVRUPA´NIN EN PRESTİJLİ KARATE TURNUVASI BAŞLADI

 

 

Yenişehir semtindeki Buz Pateni Salonu´nda gerçekleştirilen törene yoğun ilgi gösterildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, sporun önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şöyle dedi: ?İnsanlık tarihiyle başlayan spor, günümüzde ülkelerin ulusal saygınlıklarının en büyük göstergesi olarak ifade edilmektedir. Spor, tüm insanlar içindir. Günümüz dünyasında spor, herhangi bir biyolojik, sosyal ve kültürel ayrım kabul etmeden, tüm insanları ilgilendiren evrensel bir olguya dönüşmüştür. Dünya´nın en seçkin sporcularına sahip olan Türkiye, son yıllarda sporda büyük mesafeler kat etmiş, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa´da sayısız başarılar elde etmiştir.Tarihsel geçmişi ile Türkiye´nin en köklü spor şehirlerinden biri olan Erzurum, aynı zamanda bir olimpiyat kentidir. Kış, buz ve salon sporlarında Avrupa ve Dünya ölçeğinde elde ettiği derecelerle adından sıkça söz ettiren şehrimizde sizlerin katılımıyla yeni başarılara hep birlikte tanık olacağız.?

 

SPORDA FAİR PLAY RUHU

Başkan Sekmen, konuşmasında sporun fairplay ruhuna vurgu yaparak, konuşmasında 5 kıtadan Erzurum´a gelen sporculara önemli mesajlar verdi. Sekmen, şunları kaydetti: ?Her yıl geleneksel hale gelen bu sene de 14´üncüsü düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası´na 28 ülkeden katılan 2 bin sporcu, sporun fairplay ruhunda galip gelmenin mücadelesini verecek. Almanya´dan Filistin´e, Azerbaycan´dan Ürdün´e, Rusya´dan Avusturya´ya kadar 5 kıtadan Türkiye´de sporun başkenti Erzurum´a gelen barış ve sevginin temsilcileri sizlerle birlikte Dünya´ya yine anlamlı mesajlar vereceğiz.Dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun bizler Dünya´nın hangi ülkesinde olursak olalım barış, sevgi, birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk içerisinde hep birlikte kardeşçe yaşayacağız.?

 

?ERZURUM BİR OLİMPİYAT ŞEHRİDİR?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, kentin bir olimpiyat şehri olduğunu ifade etti. Taşkesenligil, ?Sporun başkenti Erzurum´da bugün haklı bir gururu yaşamaktayız. 14. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası, sporun getirdiği iyilik ve samimiyetin kurduğu köprünün adıdır. 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile adını duyuran Erzurum, EYOF 2017´ye yaptığı ev sahipliği sonrası bir kez daha uluslararası kulvarda adından söz ettirmiştir. 5 kıtadan ve ülkemizin çeşitli şehirlerinden kentimize gelen sporcuları ve kafileleri ilimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz.Böyle bir organizasyonun ortaya çıkmasındaki en önemli faktör muhakkak ki güçbirliğidir. Bu dev organizasyonda emeği geçen Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karate Federasyonu Başkanımıza ve diğer kurum amirlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz? diye konuştu.

 

TKF´DEN BAŞKAN SEKMEN´E TEŞEKKÜR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da konuşmasında, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e teşekkür etti. Delihasan, ?Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdiği üstün desteklerden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin desteği oldukça spor ve sporcu çok daha yükselmekte ve başarı elde etmektedir. Bu turnuvada sporcularımızın elde edeceği deneyimler, bizlere inşallah Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya olarak geri dönecektir. Gençlerimiz İstiklal Marşı´mızı çaldırıp bayrağımızı dalgalandıracaklardır. Bu organizasyonlar sayesinde Türk sporcular,dünyanın en önemli sporcuları olacaktır? dedi. Erzurum Vali Yardımcısı Levent Kepçeli de, ?Erzurum her türlü sportif turnuvayı alnının akıyla bitiren sporun başkentidir. Başta Erzurum´a spor kenti kimliği kazandıran Değerli Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´e şükranlarımı sunuyorum. Diğer bütün emek verenlere de teşekkür ediyorum. Turnuvanın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum? diye konuştu. Konuşmaların ardından minik jimnastikçiler ve milli sporcular gösteri yaptı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false