Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini Kazanan Belediyeler Belli Oldu

İSPİR BELEDİYESİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASINDA 551 BELEDİYE ARASINDA KENDİ KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLDU

Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini Kazanan Belediyeler Belli Oldu

 

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftasına en aktif katılımı sağlayarak Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler belli oldu.

Avrupa Birliği Komisyonunun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl dünyada en yüksek katılımı gösteren ülke 551 belediye ile Türkiye oldu.
 

Ülkemizde ise; “Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri”, “Kalıcı Önlemler” ve “22 Eylül Arabasız Gün” kıstaslarını yerine getiren Büyükşehir Belediyeleri, nüfusu 100 bin üstü ve nüfusu 100 bin altı olan Belediye kategorisinde İspir Belediye Başkanlığı ilk üçte yer alarak birinci oldu.
 

İspir Belediye Başkanı Ahmet COŞKUN “Avrupa Hareketlilik haftasına” farkındalık oluşturmak hem de ilçemizin potansiyelini açığa çıkartmak için farklı bir yaklaşım sergileyerek arkadaşlarımızla program hazırladık. Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 yılı teması “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlenmişti. Bizlerde bu tema altında proje başlığımızı “Dört Teker Bedeni, İki Teker Ruhu Taşır” başlığı ile İlçemizin turizme dönük noktalarında farklı bir yaklaşım ile bir hafta boyunca program hazırladık. Hazırladığımız bu program kapsamında hem potansiyelimizi açığa çıkarmak hem de doğaya, diğer canlılara ve bizden sonraki gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun olduğuna vurgu yaptık. 
 

Yapmış olduğumuz bu çalışma; Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Sektörel Politikalar Daire Başkanı Burcu Altınordu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Duman, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Sektör Yöneticisi Akif Türkel ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici’nin katılımlarıyla oluşan Juri, 25 Kasım’da toplanarak belediyelerin hafta kapsamındaki çalışmalarını değerlendirdi ve bizleri ödüle layık gördüler. Böyle kıymetli ve birbirinden başarılı bir jüri karşısında bu ödüle hak kazanmak bizleri oldukça onure etti bu vesileyle başkanlarıma ve müdürlerime teşekkür ediyorum.
 

Önemli olan bundan sonrası diye devam eden Başkan Coşkun, güzel bir adım atarak ilçemizin  doğal güzelliklerin tanıtılması ve çevre bilincinin oluşturulması noktasında bu önemli organizasyonu fırsata çevirerek; İlçemizin kırsal turizm ve kalkınma, istihdam ve organik tarım, beyin göçü ve göç sorunlarına yönelik çalışmalar başlatacağız. Bizim için asıl önemli olan konular bunlardır. Eğer bu eylemi farkındalık oluşturarak sürdürülebilir bir hale getirebilirsek o zaman ispir ve bizler kazanmış olacağız.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli