Atatürkçülük Bu mu?

Atatürkçülük, ne yazık ki bazı kesimlerin elinde olduğundan farklı ve çok yanlış bir şekilde anlaşılmaya devam ediyor.

Atatürkçülük Bu mu?

 

Atatürkçülük, ne yazık ki bazı kesimlerin elinde olduğundan farklı ve çok yanlış bir şekilde anlaşılmaya devam ediyor. Özellikle Atatürk adına öne çıkan bazı dernek ve oluşumlar, Atatürk'ü farklı göstermenin gayretiyle ona zarar veriyorlar.

Bu derneklerden biri de Atatürkçü Düşünce Derneği. Bu dernek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasi ismin katıldığı İsmailağa Cemaati'nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesini yargıya taşıyacağını duyurdu.

Açıklamada, cenaze törenine kadınların davet edilmemesi hatırlatılarak anayasanın laiklik ilkesinin açıkça çiğnendiği belirtildi.

Anayasanın ihlal edildiğinin vurgulandığı açıklamada, cumhuriyet kurumlarının cenaze törenine tepki göstermemesi de eleştirilmiş.

İsmailağa Cemaati'nin bağlı olduğu Nakşibendi tarikatının Halid Bağdadi kolunun 677 sayılı devrim yasası ile yasaklandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verilmiş: "O cenaze töreninde; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. maddesinde belirtilen devletimizin temel niteliklerinden Laiklik ilkesinin, hazır bulunan ve “Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına” namusu ve şerefi üzerine ant içmiş olan Cumhurbaşkanı, bazı parti genel başkanları, bakanlar, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı ve diğer devlet memurları tarafından alenen yok sayıldığını büyük üzüntü ile gördük. O cenaze töreninde; Anayasamızın 174’ncü maddesi ile korunan 30 Kasım 1925 tarih ve 677 sayılı devrim yasası ile yasaklanmış Nakşibendi tarikatının Halidi Bağdadi kolundan İsmailağa Cemaati adlı gerici bir yapılanmanın ölen şeyhi yerine yenisinin atanmasına sessiz kalarak zımnen onaylayan devlet görevlilerinin, milyonlarca yurttaşımızın gözleri önünde Anayasamızı ihlâl ettiklerine tanık olduk.”

Akla ziyan açıklamalar devam ediyor ama mantığı ve zihniyeti göstermesi açısından bu kadarını alıntılamakla yetindik.

Bu açıklamalar üzerine çok şeyler söylemek mümkün ama merhum Erbakan’ın “Atatürk yaşasaydı Refah Partili olurdu” sözlerinden cesaret alarak bizler de diyoruz ki “Atatürk sağ olsaydı bu derneğin tüm yönetimini huzurundan kovardı.”

Hatası ve sevabıyla ülkeye mal olmuş bir din aliminin cenaze törenine devlet erkanının katılmasından hareketle anayasanın ihlal edildiğini dile getiren ADD’nin,  ilk meclis açılış resmine ve resimde olanların listelerine bakmalarını öneriyoruz. 

Cumhuriyete giden yolun 1920’de kimlerle açıldığını bilmeyecek kadar ideolojik bakan bu derneğin aslında başka derdi var ama neyse…

KAYNAK: ELAZIĞ HAKİMİYET


Anahtar Kelimeler: Atatürkçülük ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı