Ahmet Dölekli, Mescid-i Aksa'ya saldırıyı kınadı

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı kınadı

Ahmet Dölekli, Mescid-i Aksa

 

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı kınamak için bir mesaj yayınladı.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi; “Her Ramazan ayında bir bahane ile Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldırmayı âdet hâline getiren terörist devlet İsrail yine yanıltmadı. Saldırgan tutumunu sürdüren, ibadethanede Müslümanlara zulmeden siyonist İsrail’i lanetliyor; İsrail terörüne karşı vicdanlı insanları, tüm Müslümanları ses yükseltmeye davet ediyoruz” dedi. 

“İsrail güçleri, ahlaksızca, saygısızca, zorla, illegal olarak tekrar Mescid-i Aksa’yı işgal etmiş, Mescide sığınan Müslümanları şiddet kullanarak darp etmiş, ardından gece başlayıp sabaha kadar süren saldırıda, insan haklarını, hukuku hiçe sayarak yaşlı, kadın, çocuk 500’den fazla Müslüman’ı gözaltına almıştır” diyen Başkan Dölekli; “Baskında silahlar kullanılmış, yangınlar çıkmış, yaralı insanların ambulansa ve hastaneye gitmeleri bile engellenmiştir. Bu, bütün Müslümanlara, insan onuruna, insan haklarına yapılmış aşağılık, kaba, barbarca bir saldırıdır. Kendi içindeki etik ve politik sıkışmaya bir çıkış yolu ararken kitlesel gösterilerle iç savaş eşiğine gelen İsrail, Mescid-i Aksa’ya saldırarak dikkatleri Filistinliler ve Müslümanlar üzerinden dışarıya, başka noktalara kaydırma oyunuyla zaman ve imkân kazanmak istemektedir” dedi.

İsrail'in Müslüman coğrafyasına saplanan hançer olduğunu belirten Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Müslümanların özgürlüğü işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki, Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa'nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs'ün işgal altında olması Araplarla İsrailliler arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa'da, Kudüs'te Filistin toprakları da tüm Müslümanlarındır. Filistin'e İslam coğrafyasının tam kalbine hançer gibi saplanan İsrail, bölgede yaşanan kaosun terör olaylarının iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir.

“İsrail’i Kınıyor, Lanetliyoruz” 

Başkan Ahmet Dölekli sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dayanmanın son sınırında Müslümanların, anlayışın son sınırında insanlığın tahammülü kalmamıştır. İsrail, bütün kabalığı, pervasızlığı ile sabrın tüm sınırlarını zorlamaktadır. Bu fütursuzluğa, başta bölge ülke ve halkları olmak üzere, bütün İslam dünyası ve dünya kamuoyu ‘dur’ demelidir. işgal edilmiş Filistin topraklarında kadın ve çocukları öldürerek var olmaya çalışan terör devleti İsrail’i kınıyor, lanetliyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı