AHMET COŞKUN ANTALYA'DA İSPİR FASÜLYESİ DİYE KONYA FASÜLYESİ SATARKEN YAKALANDI

HANIMELİ DERNEĞİNİN FASÜLYE TARLASINA HARCANAN MİLYONLARCA PARANIN HESABINI KİM VERECEK?

AHMET COŞKUN ANTALYA

 

Geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen Erzurumlularla Yörükler Buluşuyor Erzurum Tanıtım Günlerinde İspir Belediyesine ait standı gezenler gördükleri manzara karşısında adeta şok yaşadılar.

Türkiye'nin en ünlü kuru fasülyesi olarak bilinen İspir ilçemizde yetiştirilen Fasülye, Türk Patent Enstitüsünde coğrafi işareti tescillenerek marka olma yolunda çok önemli adım atmıştı. Ama Bu marka olma yolunda çok önemli adım atan İspir Fasülyesi'ne İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun Antalya'da gölge düşürdü.

Antalya'da yaşayan Erzurumlu hemşerilerimizin yanı sıra Antalya'da yaşayan Antalyalı ve başka şehirli vatandaşların özellikle İspir Fasülyesi almak için akın ettikleri İspir standında "KONYA FASÜLYESİ" logolu Çuvallarda satışa sunulan Konya Fasülyesini görünce hayal kırıklığına uğradılar.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan bir vatandaşımızın Antalya'daki Erzurum tanıtım günlerinde İspir standında Konya Fasülyesinin satışa sunulması ile ilgili görüşleri ve iddiaları ise konuyu başka bir boyuta taşıdı.

Antalya'daki Erzurum Tanıtım Günlerine katılan İspirli vatandaşımız İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'a şu soruları sordu;

"İlçemiz de 2019 yerel seçimleri sonrası Cumhur İttifakı sayesinde Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Coşkun'un İspir İlçesinde gerek Cumhur İttifakına gerekse Milliyetçi Hareket Partisine verdiği zararlar anlatmakla bitmez. Bunlara son olarak Antalya'da düzenlenen Erzurum Günlerinde şahitlik ettik. İspir Fasülyesi almak için İspir standına akın eden vatandaşlar Konya Fasülyesi ile karşılaştılar. Başkan Ahmet Coşkun'un eşi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Hanımeli Kadın Kooperatifi'nin yaklaşık 100 dönüm üzerine fasülye üretmek için kiralanan tarla'dan iddia ediyorum 2 çuval fasülye toplanmamıştır. Bunu tüm İspir halkına sorabilirsiniz. Bahçede, kahvede, sokakta, cami avlularında ve hatta kadınlar arasında düzenlenen ev günlerinde bile konuşuluyor. Ama Bu tarlanın verimli olması için kilometrelerce uzaklıktan plastik borularla su getirildi. Damlama su sistemleri kuruldu. Bu yapılan harcamaların İspir Belediyesi tarafından yapıldığı tüm ilçe halkı tarafından konuşulmaktadır.

Peki Milyonlarca harcanan paranın karşılığında Ne kadar fasülye üretildi?

Üretilen fasülyelerin geliriyle Belediye Bütçesinden harcanan paralar Hanımeli Kadın Kooperatifinden tahsil edildi mi?

Yoksa Belediye Bütçesinden harcandığı iddia edilen harcamalar Hanımeli Kadın Kooperatifine hibe mi edildi?

İspir halkı Hanımeli Kadın Kooperatifinin 100 dönümlük tarlasından 2 çuval bile fasülye elde edilmedi diyor. Başkan Ahmet Coşkun şayet aksini iddia ediyorsa çıkıp kamuoyuna Bu tarladan ne kadar fasülye elde edildiğini, gelirinin kime verildiğini, İlçe halkının iddia ettiği belediye bütçesinden harcanan paraların geri alınıp alınmadığını açıklasın.

Şayet İspir halkının iddia ettiği gibi 2 çuval değil de tonlarca Fasülye üretildiyse Antalya'da düzenlenen Erzurum Günlerinde Neden İspir Fasülyesi yerine Konya Fasülyesi standlarda satıldı? diye konuştu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli