Agâh TV Ekranlarında yayınlanan Gün Yüzü programında Gazeteci Efendi Sarı'nın konuğu olan Yeniden Refah Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Adnan Bozan, Cumhur İttifakı mutabakat şartları, Erzurum yatırım hedefleri ve seçim barajına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Katıldığı TV programında, yapmış olduğu seçim çalışmaları esnasında vatandaşların Yeniden Refah partisine gösterdiği yoğun teveccühten bahseden Yeniden Refah Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Adnan Bozan, ’15 Mayıs sabahına Milli Görüşlü bir meclis ile uyanacağız inşallah.’ dedi.
Erzurum halkının Yeniden Refah kararı aldığını ve Erzurum’daki sandıklardan güçlü bir şekilde çıkacak milletvekilleri ile mecliste hakkıyla temsil edileceğine dair kanaatinin tam olduğunu bildiren Bozan, ‘Rabbim bizleri, gösterilen teveccühe layık olmayı ve milletimize hizmetler sunmayı nasip etsin.’ dedi.
Cumhur İttifakı çatısı altında gidilen 14 Mayıs seçimlerinde, Yeniden Refah Partisinin baraj probleminin olmadığını da vurgulayan Bozan, ‘Yeniden Refah Partisinin ülke barajı gibi bir sorunu yoktur. Yeniden Refah Partisine verilen oyların başka partilere gitmesi söz konusu değildir. Birilerinin art niyetli olarak dillendirdiği bu iddialar gerçek dışıdır. Vatandaşlarımızın bizlere sunduğu her bir oy, bizlerin meclise yürümesindeki yolumuzu ardına kadar açacaktır. Sizlerin helal ve pak oyları ile sizlere hizmet etmenin hedefi içerisindeyiz.’ dedi.
Merhum Erbakan’ın iktidarda olduğu her dönemde ülkenin ekonomik anlamda refah düzeyinin yükseltildiğini ve yapılan yatırımlar ile ülke kalkınmasının hızlandığını vurgulayan Adnan Bozan, ‘Vatandaşlarımızın teveccühü ile gideceğimiz mecliste, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan liderliğinde ‘Milli Görüş’ düşüncesi ve politikaları ile milletimize hizmet edeceğiz inşallah.’ dedi.
Cumhur İttifakı içerisinde bulunma şartları hakkında da görüş beyan eden Adnan Bozan, ‘Bu ittifak içerisinde bulunmamamızın öncelikli hedefi, her ne kadar adı millet olsa da, gayri milli politikalar ile ülkeyi yönetme hedefi içerisinde olan ittifakın başarılı olabilmesine müsaade etmemektir.
Bununla birlikte, oluşturduğumuz mutabakat metni ile ‘Milli Görüş’ hassasiyetlerimiz korunmuş ve ülkemizin bekası için önemli maddeler üzerinde uzlaşma sağlanmıştır.
Ehliyet, liyakat ve adaletle oluşturacağımız ülke yönetimimizi, üretim, imalat ve istihdam ile güçlendirecek ve milletimizin hak ettiği refah düzeyine ulaştırarak zenginleştireceğiz.’ dedi.
İşte Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı Mutabakat Şartları;
30 MADDELİK MUTABAKAT METNİ
1- Üretim, istihdam ve ihracat ekonomisinin uygulanması.
2- Denk bütçe ve milli kaynakların harekete geçirilerek faiz yükünün azaltılması.
3- Enerjide yerli kaynakların kullanılması, yenilenebilir enerji santralleri ile üretim yapılması ve üretimde yerli ara malları ve hammadde kullanılmasının teşvik edilerek dış ticaret açığını düşürülmesi.
4- İlave vergi ve zamlardan kaçınılması.
5- Çiftçi, esnaf ve üreten kuruluşların faiz borçlarının silinmesi, anaparanın faizsiz yapılandırılması
6- Çiftçilere arazi değil üretim desteği verilmesi.
7- Yi modeli ile yapılan yatırımların gözden geçirilmesi ve varsa haksız kazancı ortadan kaldırıcı ve önleyici tedbirlerin alınması.
8- Belediyelerin borçlanmasına ilişkin tedbirlerin alınması ve israfların önlenmesi.
9- Tarımsal kotaların kaldırılması.
10- TBMM'nin Hazine'yi fonlandırmasının önündeki engellerin kaldırılması.
11- Çalışanların ve emeklilerin aylık gelirlerinin yoksulluk sınırından aşağıda olmamasının temin edilmesi.
12- İHA - SİHA'lar, yerli otomobil ve diğer stratejik ürünlerin ve savunma silah ve mühimmatlarının üretiminin desteklenmesi.
13- Din, dil, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan "herkes için adalet" tesisi edilmesi.
14- Atamalarda adalet, liyakat ve aile bütünlüğünün dikkate alınması.
15- İstanbul Sözleşmesinin iptalinin TBMM'de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması.
16- 6251 sayılı yasanın gözden geçirilmesi ve sapkınlıkların önlenmesi.
17- Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin düzenlemelerden vazgeçilmesi.
18- Fullbright Komisyonu'nun faaliyetlerinin sonlandırılması.
19- DSÖ ile yapılan sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesi.
20- Doğu ve güneydoğu bölgelerinde İslam kardeşliği esas alınarak ırkçılığın önlenmesi ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanması.
21- D8'in canlandırılması ve d60'ın temellerinin atılması.
22- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kazanılmış haklarından taviz verilmeden daha fazlası için gayret edilmesi.
23- Kudüs ile ilgili kırmızı çizgimizin korunması.
24- Suriyelilerin güvenli şekilde ülkelerine dönüşünün temin edilmesi.
25- Süresiz nafaka konusundaki mağduriyetler giderilmelidir.
26- Milli eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi.
27- Zinanın suç sayılması.
28- Mazottan vergi alınmaması.
29- Gübre fiyatlarına en az % 50 sübvansiyon uygulanması.
30- Engellilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması.