5 ve üzerinde işçi çalıştıranlar maaşları bankaya yatıracak

İş yerlerinde 5 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenler, maaşları bankalar aracılığıyla ödeyecek.

5 ve üzerinde işçi çalıştıranlar maaşları bankaya yatıracak

 

 

Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete´de yayımlandı.

İŞÇİ SAYISI 5´E ÇEKİLDİ

Yönetmelik ile ücretlerin bankalar aracılığı ile ödenmesinde 10 olan işçi sayısı alt sınırı 5´e çekildi.

Değişiklik ile daha önce 5953 sayılı kanuna tabi olarak en az 10 gazeteci çalıştıran işverenin, personel ücretlerini bankalar aracılığıyla ödemesini öngören hüküm, en az 5 gazeteci çalıştıran işverenleri kapsayacak şekilde düzenlendi.

ÜCRETİ BANKA ARACILIĞIYLA ÖDEYECEK

İş yerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümleri uygulanan işverenler ve üçüncü kişiler de, çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması halinde, ücretleri bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü tutuldu.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, 1 Haziran´da yürürlüğe girecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.02.2026

  • İMSAK 05:36
  • GÜNEŞ 07:00
  • ÖĞLE 12:34
  • İKİNDİ 15:30
  • AKŞAM 17:58
  • YATSI 19:17
  • Pazartesi -0.5 ° / -9.1 ° Güneşli
  • Salı 1.1 ° / -6.6 ° Düzensiz hafif karlı
  • Çarşamba 1.6 ° / -4.9 ° Hafif karlı