"4 BİN 123 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buraya gelirken Afrin´i sordum, 4 bin 123 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak´ta 337 teröristi etkisiz hale getirdik, yurt içinde Cudi´de, Gabar´da, Tendürek´te, Bestler Deresi´nde 337 teröristi eksisiz hale getirdik.dedi

 

 

Bin yıldır insanlığın kadim tarihi boyunca cazibe merkezi olan bir coğrafyada yaşadığımızı, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türk milleti olarak bin yıldır bu bedeli ödedik.Bugün de ödüyoruz. Terör örgütleri ile yürüttüğümüz mücadele aslında bir bedel ödemedir. Güney komşularımız Suriye ve Irak´ta yaşanan hadiseler nedeniyle yüklendiğimiz riskler bir bedel ödemedir. Fırat Kalkanı Harekatı´nı yaşadık, kısa sürede orayı hallettik.

Buraya gelirken Afrin´i sordum, 4 bin 123 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak´ta 337 teröristi etkisiz hale getirdik, yurt içinde Cudi´de, Gabar´da, Tendürek´te, Bestler Deresi´nde 337 teröristi eksisiz hale getirdik. Bu devam edecek.

Sınırda Rayhanlı´da bir ziyaret yaptık, bu ziyarette bizimle beraber olan sanatçılarımıza, sporcularımıza, yazarlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Onlar bir şeyi kendileri için hedef aldılar, "biz askerimizin yanındayız" diyerek bir moral değeri olarak orada oldular ama Bay Kemal bunu hazmedemedi. Bay Kemal vatan millet meselesi olduğunda neyi bugüne kadar hazmetti ki. 15 Temmuz akşamı Atatürk Havalimanına indiği zaman geldiler, oradan tanklar kenara çekildi, aldılar bunu bir arabaya, Bakırköy Belediye Başkanının evine gitti. Sonra bir televizyon programında sorulunca, "bana haber verseydiler bende havalimanında beklerdim" dedi. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı havalimanına gelirken açıklamasını bazı televizyon kanallarından yapınca onbinler Atatürk Havalimanına, meydanlara akın etti. Sen oradan kaçıp gittin. Saat 23.16. Ardından biz oraya geldik. Ertesi gün öğlen saatlerine kadar oradan bütün operasyonları yürüttük. Üzerimizde yine F-16´lar vardı, benim halkım bunlardan kaçmadı. Sonunda bu FETÖ denen alçaklara hamdolsun ülkemizi kaptırmadık. Şimdi onlar kaçtı. Pensilvanya´ya, Avrupa´ya kaçtı. Şimdi de toplamaya başladık, Kosova´dan 6 tanesini aldık şimdi içerideler, Gabon´dan 3 tane aldık, toplamda 80 tane kaçağı aldık" ifadelerini kullandı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı