"27 Mayıs darbesi bir daha yaşanmayacaktır"

Memur Sen Erzurum Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 55. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Memur Sen Erzurum Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 27 Mayıs 1960 tarihinde yaşanan askeri darbenin bir daha yaşanmayacağını belirterek, "27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 55 yıl geçti. Aziz Türk Milleti bu kara günün bir daha yaşanmasına izin vermeyecektir"dedi.
Memur Sen Erzurum Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 55. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle Türkiye`nin, siyasi tarihinin en kara dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden Duman, "27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 55 yıl geçti.Türk demokrasisi açısından tam bir kara leke olan bu askeri darbeyle demokrasi kesintiye uğramış, siyasi kültür ve gelenek büyük yara almıştır. Haksız uygulama ve adaletsiz yargılamalarla ölüme mahkûm edilen merhum Adnan Menderes`in hatırası ve sevgisi milletimizin gönlünden silinememiş ve 
büyük devlet adamımız daima demokrasi şehidi olarak anılmış ve anılmaya devam edecektir" şeklinde konuştu."Milletin iradesi yok sayılamaz"Milletin iradesine vurulan her darbenin ülke çıkarlarına yönelik bir engel olduğunu dile getiren Duman, "1946`da Menderes`in `Yeter Söz Milletindir`  itirazıyla başlattığı `vesayeti kaldırma` yolculuğunun, süreç içinde gerçekleştirilen sessiz devrimlerle ve "Artık Söz Sadece 
Milletindir" düsturuyla taçlandığı günleri yaşıyoruz.  Bu süreçte, merhum Turgut Özal`a 
yaşatılanları, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan`a 28 Şubat`ın kirli 
kararları üzerinden dayatılanları unutmadık.  Karar alıcı merci millet olmadan, mücadelenin zaferle sonuçlanamayacağını, istiklalin korunamayacağını, tam bağımsız olunamayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz"  Sivil iradeyi yok saymak için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara izin vermeyeceklerini ,Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz. Milleti ve milletin değerlerini esir alan ve milletin yeniden egemen olmasıyla son bulan vesayet ikliminin, tekrar hâkim kılma çabalarına izin vermeyeceğiz" dedi.
 
Duman açıklamasını şöyle sürdürdü; "Memur Sen olarak  tüm halkımızın ve sesimizi duyan herkesin, içinde geçmekte olduğumuz kritik sürecin bilincinde olduğuna, davasına, ülkesine ve milletine ve topyekûn dönüşümün ruhuna uygun davranıp gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyoruz. Askeri darbeler, Millet iradesine karşı yapılmış bir müdahaledir. Askeri darbeler mevcut sistemi zor kullanarak değiştirme yöntemi olduğuna göre bu yöntemin hiçbir zaman demokraside kabul edilemeyeceği unutulmamalıdır. Demokraside en kötü çözüm bile darbeden daha iyidir.Hiçbir şey darbe gerekçesi olamaz.Böylesi tarihi olaylardan çıkardığımız derslerle demokrasimizi geliştirmek ve sahip çıkmakher zaman görevimizve amacımız olmalıdır. Bu vesile ile büyük siyasetçi, devlet adamı ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes ve diğer demokrasi şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı