19 Ekim Muhtarlar Günü Nedeniyle Bugünkü Programını Muhtarlara Ayırdı

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar 19 Ekim Muhtarlar Günü Nedeniyle Bugünkü Programını Muhtarlara Ayırdı

19 Ekim Muhtarlar Günü Nedeniyle Bugünkü Programını Muhtarlara Ayırdı

 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum Şubesi'ni ziyaret ederek Yakutiye İlçe sınırlarında bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarları her zaman yol arkadaşları olarak gördüklerini belirten Başkan Uçar, “Dört buçuk yıldır muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında istişare içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Muhtar ziyaretlerini önümüzdeki süreçte de devam ettireceğini dile getiren Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar; mahalle muhtarlarının önemli bir görevi üstlendiğini ve devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğüne dikkat çekti.

Muhtarların mahalle sakinlerinin temsilcisi olduğunu ifade eden Başkan Mahmut Uçar, “Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önem doğrultusunda 19 Ekim tarihini 2015 yılından itibaren Muhtarlar Günü olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm muhtarlarımızın bu güzel gününü kutluyorum. Muhtarlık müessesesi Osmanlı’dan itibaren çok eski bir müessese. Avrupa’da örneği olmayan, Türkiye’de nevi şahsına münhasır bir kurum. Türkiye’de kadimden beri vatandaşın başı dara düştüğünde ilk kapısını çaldığı bir kurum olarak muhtarlık, özellikle son 20 yılda daha da güçlendi, ekonomik sosyal imkânları daha da artırıldı” dedi.

AK Belediyecilik vizyonumuzla şehrimizi çok daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşırken, muhtarlarımız da sahip oldukları deneyim ve çalışma azmi ile bizlere her zaman katkı sağlamaktadır. Muhtarlarımızı şehrimiz için gösterdikleri çaba dolayısıyla tebrik ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışan tüm muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yakutiye İlçe sınırlarında bulunan 44 Mahalle muhtarı ise; kendilerine her zaman destek olan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'a teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı