104 Polis Müdür Birinci Sınıfa Terfi Ettirildi

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından emniyet teşkilatında yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamındaki hareketlilik sürüyor.

104 Polis Müdür  Birinci Sınıfa Terfi Ettirildi

İki ayrı dalgada çeşitli rütbelerde bin 904 polis müdürünün emekliye sevkedilmesinin ardından, bu kez de 104 ikinci sınıf müdür birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi.

Terfi ettirilenlerin önemli bölümünün Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, Terörle Mücadele, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Güvenlik gibi şube müdürlüklerinden sorumlu olanların olduğu belirtildi.

Milliyet´in aldığı bilgiye göre, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında Emniyet teşkilatında sürdürülen yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında "terfi" hareketliliği yaşandı.

 İstihbari bilgi etkisi

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı tarafından ikinci sınıf emniyet müdürlüğü rütbesindeki görev süreleri dolan ve bir üst rütbeye atanacak olan polis müdürlerinin dosyaları hazırlandı. Hazırlanılan dosyalar kanun gereği İçişleri Bakanlığı´na gönderildi. Bu kapsamda ikinci sınıf emniyet müdürlüğü rütbesindeki 104 polis müdürü, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi. Terfiler İçişleri bakanı Sebahattin Öztürk´ün oluru ile gerçekleştirildi. Terfilerin "6638 sayılı Polis  Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca yapıldığı ifade edildi. Terfilerin yapılması öncesinde masaya yatırılan polis müdürleri hakkında kapsamlı incelemelerin yapıldığı öğrenildi. Bu kapsamda İstahbarat Daire Başkanlığı´ndan gelen bilgilerin de terfilerde etkili olduğu kaydedildi.

 Ktirik birimlerde görev yapıyorlardı

Birinci sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine atanan polis müdürleri, emniyet genel müdür yardımcılığı, il emniyet müdürlüğü, daire başkanlığı, polis okulu müdürlüğüne ve polis başmüfettişliği görevlerine atanıyor. Birinci sınıf emniyet müdür yapılan polis müdürlerinin önemli bölümünün Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, Terörle Mücadele, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Güvenlik gibi şube müdürlüklerinden sorumlu olanların olduğu öğrenildi.

Sınırlı açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada ise terfi ettirilen polis müdürlerinin sayısının verilmesine karşın, isimlerinin açıklanmaması dikkati çekti. Açıklamada, ilgililerin terfi durumunu, personel bilgi sisteminden kendi kullanıcı adı ve şifresini girerek öğrenebileceği kaydedildi.

Haftaya diğer müdürler

Önümüzdeki hafta ise ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürlerinin bir üst rütbeye geçmeleri için sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan personelin dosyaları Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından görüşülecek. Kurul kararıyla bir üst rütbeye terfi edecek polis müdürleri belirlenecek. Bu sınavlara 7 bine yakın polis müdürünün girmesi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

03.05.2024

  • İMSAK 03:28
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:07
  • AKŞAM 19:18
  • YATSI 20:49
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı