Tarih: 08.09.2016 23:09

Seçim tarihinde değişiklik için gözler liderlerde

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Anayasa değişikliği üzerinde çalışan komisyon, yazım çalışmalarına ara verdi. AK Parti´den Abdülhamit Gül, CHP´den Bülent Tezcan ve MHP´den Mehmet Parsak´ın katılımıyla toplanan Anayasa Uzlaşma Komisyonu, dünkü çalışmasında yazım aşamasının ilk etabını tamamladı.

Partilerin yargı paketi ve seçim tarihlerinin değiştirilmesiyle ilgili görüşleri liderlere sunulacak. ?Siyasi karar? verildikten sonra, ?milletvekili seçimlerinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılması,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birkaç ay daha geç yapılması ve belediye başkanlığı seçimlerinin de birkaç ay öne alınması? konularına karar verilecek. Buna göre, seçimlerin ayrılması, birbirini takip eden 3 yılda yapılması yani yerel seçimin 2018, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2019 sonbaharı, genel seçimin de 2020´de yapılması gündeme gelecek.
 
Yargı paketiyle ilgili bölümde de farklı önerilerin değerlendirildiği belirtildi. Daha önce HSYK´nın ikiye ayrılması konusunda görüş birliği sağlanırken, HSYK üyelerinin bilgilendirmesi sonucunda bazı sakıncaların doğabileceği değerlendirildi. Bu nedenle HSYK´nın mevcut halinin korunması da seçenekler arasına alındı. Liderlerin nihai kararından sonra yazım masasına yeniden dönülecek.
 
(Saliha ÇOLAK/HABERTÜRK)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —