Tarih: 05.04.2017 12:50

İşte bölge bölge son anket

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Sabah Gaztesinden İsa Tatlıcan GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ile Kayseri dönüşünde konuştuklarını kaleme aldı.

İŞTE O RÖPÖRTAJIN AYRINTILARI:

KARARSIZLAR %4´E KADAR GERİLEDİ
Mart ayında referandum konusuna mesafeli yaklaşan seçmen giderek ısınmaya başladı. Meydanlarda bu heyecanı hissedebiliyorsunuz. Kararsızların oranı %4-5´e kadar geriledi. Bu kararsız kitlenin önemli bir kısmının sandığa gitmeyeceğini düşünebiliriz.

İÇ ANADOLU %70´İN ÜZERİNDE ´EVET´
İç Anadolu Evet´in en rahat olduğu bölge. AK Parti´nin toplam oyları %60 civarında. MHP´nin de oyları düşünüldüğünde çok güçlü bir ´evet´ çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz. Kayseri´de bugünkü şartlarda "Evet" oyu %71. Son 10 gün bu oran artabilir. İç Anadolu´nun toplamında ´Evet´ oranı %70´lerde çıkabilir.

 

MARMARA´DA ´EVET´ BİRKAÇ PUAN FARKLA ÖNDE
Marmara´da il il farkediyor. İstanbul´da son 15 günde Evet´in 2 puanlık yükselişi var. Bu ilde ´Evet´in birkaç puan önde olduğunu söyleyebiliriz. Trakya´da MHP´li seçmenin tavrı önemli. Bursa´da ise ´Evet´ çok güçlü. Marmara´da "Evet´in önde olduğu bir tablo var. Ama bu fark çok açık değil.

KARADENİZ´DE ÇOK GÜÇLÜ BİR EVET BEKLİYORUZ
Karadeniz´de 1 Kasım seçimlerinde rekor oy elde etti. Karadeniz´deki milliyetçi oyların ´Evet´e yakın olduğunu söyleyebiliriz. %65´in üzerinde bir Evet oranı sürpriz olmaz.

 

EGE´DE İZMİR ETKİSİYLE ´HAYIR´ ÖNDE
Ege´de İzmir´in etkisi çok belirleyici. AK Parti bu bölgede en güçlü olduğu dönemlerden birini yaşıyor. Ama yine de bu yükseliş ´Evet´in önde çıkması için yeterli değil.

DOĞU ANADOLU´DA ´EVET´%60´IN ÜZERİNDE
Doğu Anadolu´nin refleksleri İç Anadolu ve Karadeniz ile aynı. Doğu Anadolu´da bu oran %60´ın üzerinde ´Evet" beklemek sürpriz olmaz.

 

AKDENİZ´DE KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE
Akdeniz´de başa baş bir mücadele var. MHP oyları belirleyici olacak. İç kesimlerden gelen oylar ´Evet´ yönünde. Sahillerde başabaş bir görüntü var.

GÜNEYDOĞU SÜRPRİZLERE ÇOK AÇIK
Güneydoğu en çok tartışılan bölge. HDP´nin baskın olduğu iller ve AK Parti´nin yüksek oy aldığı şehirler var. Cumhurbaşkanı´nın Diyarbakır mitingi çok iyi geçti. Sandığa gitmeyecek ´Hayır´cı bir profilden de bahsediliyor. Güneydoğu çok muğlak bir bölge. PKK´nın baskısı ortadan kalktığı ve 7 Haziran´daki gücünün olmadığını biliyoruz. Güneydoğu´da süpriz sonuçlara açık olmak gerekir.

 

TÜRKİYE GENELİNDE ´EVET´ ORANI %54. YÜKSELİŞ İBRESİ EVET YÖNÜNDE
Türkiye genelinde başladığımız günden beri Evet ler hep önde çıktı. Yaptığımız son kamuoyu araştırması %54 ´evet´ yönünde. Son 10 günde ´Evet´ yönünde bir artış görünüyor. Bu hava devam ederse güçlü bir evet çıkacaktır. Seçim yaklaştıkça seçmen daha rasyonel düşünmeye başlayacak. Hayır´ın vadettiği bir şey olmadığı propaganda çalışmalarında ve TV tartışmalarında gördük.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —