Tarih: 02.03.2017 11:21

FETÖ beyinsiz kalacak

Facebook Twitter Linked-in

 

 

FETÖ ihanet örgütünden hesap soran Türk Adaleti, FETÖ´nün başta ABD olmak üzere yurtdışındaki ihanet kadrolarını da yakın takibe aldı. Takvim gazetesinin haberine göre; Teröristbaşı Fetullah Gülen´in en yakınında yer alan sözde kurmayları isim isim belirleniyor.

FUATAVNİ´Yİ YÖNETİYORDU 
Savcılıklarca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, ihanet girişiminin yurdışındaki ayağını oluşturan hainler ile Türkiye´den kaçan FETÖ´cülerin iade süreçleri başlatılacak. Mercek altına alınan hainlerin başında, Gülen ile birlikte ABD´de yaşayan ve FETÖ Gülen´den sonra en etkili isim olan İsmail Büyükçelebi geliyor. 2014 yılında Türkiye´ye gelerek FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu belirlenen Büyükçelebi, Cumhurbaşkanlığı tarafından İngilizce hazırlanan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Paralel Devlet Yapılanması" adlı kitapta FETÖ´nün beyin takımını oluşturan 10 isim arasında da yer alıyor. Büyükçelebi, ABD´deki vakıf ve okullarının finansından sorumlu. İfade veren FETÖ´cüler "fuatavni" adlı twitter hesabının Büyükçelebi tarafından yönetildiğini itiraf etmişlerdi.

MEDYA ELİ ASLANDOĞAN´DA 
FETÖ´nün Ortak Değerler Birliği ve Türk Amerikan Birliği adlı STK´ların başındaki isimler de, yakın markaja alındı. Ortak Değerler Birliği´nde, FETÖ adına alınan kararların uygulanması ve medyaya servis edilmesini Alp Aslandoğan organize ediyor. Aslandoğan, Gülen Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütüyor.

TABAN FBI´I ZİYARET ETMİŞTİ
Türk Amerikan Birliği yönetiminde ise teröristbaşı Gülen´e en yakın isimlerden Faruk Taban bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde FBI´yı ziyaret eden FETÖ heyetinde de yer alan Faruk Taban, eski Başkan Obama ve başkanlık yarışını kaybeden Hillary Clinton´a yakınlığı ile tanınıyor.

TEK TEK TESPİT EDİLİYORLAR
Büyükçelebi, Aslandoğan ve Taban´a bağlı onlarca hain de isim isim tespit ediliyor. Cumhurbaşkanlığı´nın hazırladığı kitapçıkta FETÖ´nün beyin takımı olarak gösterilen Cevdet Türkyolu ve Cemil Koca da, iade listesinde yer alacaklar.

İADE DOSYALARI HAZIRLANIYOR
ABD´den iadesi istenecek Adem Yavuz Arslan, Emre Uslu, Tuncay Opçin ile yargı imamı Ahmat Can´ın da dosyaları hazırlanıyor. NATO´da görevliyken, ABD´ye iltica talep eden terörist Tuğgeneral Mustafa Zeki Uğurlu´nun da iadesi istenecek.

TAKVİM

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —