Tarih: 10.06.2015 23:50

Doğudaki seçimleri bir de böyle okuyun

Facebook Twitter Linked-in

Yenişafak Gazetesinde yer alan habere göre; Partiler 7 Haziran seçimleri için adaylarını açıkladıktan sonra PKK ve HDP seçimleri gölgelemek için elinden geleni yaptı. Haber7`de yer alan haberde, seçimden önce doğuda oynanan oyunlar tekrar hatırlatıldı.

İlk olarak Ağrı`da 25 PKK`lı terörist HDP şenliğine ağır silahlarla gelip halkı HDP`ye oy vermesi için tehdit etti. Asker ile çatışmaya girdi ve 5 asker yaralandı.

Olayın üzerinden birkaç gün geçmeden Silvan`da muhafazakar Kürtlerin ve medreselerin yoğun olduğu köylerde PKK`lılar yollara döşedikleri mayınları patlattı. Silvan`da yapılan baraj inşaatına bombalı saldırı düzenlendi. PKK tüm gücüyle kırsalda halkı tehdit etmeye devam ederken HDP`nin de teşkilatları boş durmadı.

HDP`li olmayan evler işaretlendi, Sandık bilgileri toplandı, ev ev tespitler yapıldı. Halka tehdit mektupları gönderildi.

Bölgeden aday gösterilen AK Partili isimler olup biteni seçimden önce haber7`ye anlatmıştı.

Mardin 1. sıra adayı Orhan Miroğlu

Ölüm listelerini getirip önümüze koyuyorlar. Özellikle AK Parti`ye oy verme ihtimali olan veya verme eğilimi olan kişilere yönelik ciddi bir tehdit var. Bunu bilinçli yapıyorlar.Mektuplar yazıyorlar, gece gelip köyleri toplayıp anlatıyorlar. `HDP barajı aşamazsa iç savaş çıkar, ona göre ayağınızı denk alın` diyorlar.

Diyarbakır 2. sıra adayı Ensarioğlu

Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ile bölgede JİTEM bitirildi, olağanüstü hal kaldırıldı. Ama şuanda HDP JİTEM`in çok ötesine geçti. Şimdi duyumlar alıyoruzHDP`liler ev ev dolaşıp T.C kimlik numaralarına kadar seçmenin bilgisini topluyorlar. Böyle olunca halk korkuyor. `Yani neden benim T.C numaramı alıyorlar` diyor.

Sandık başkanı öldüresiye dövüldü

Partilerin müşahitlerini ve sandık başkanlarını ölümle tehdit ederek görev yaptırmayan HDP`liler, herkese açık oy kullandırarak tüm oyları HDP`ye attırdı. Bunun en çarpıcı örneği Van`da yaşandı. Van`da sandık başkanlığını üstlenen köy öğretmeni, okul bahçesinde öldüresiye dövüldü.

Merdiven altında HDP`ye toplu oy kullanıldı

Mardin`in Nusaybin ilçesinde fotoğraflanan bu kare HDP`nin oy hırsızlığını ortaya koydu.

Fotoğrafta oy pusulalarını kucağına alan bir kişinin yanındakilerinin de yönlendirmesiyle HDP`ye toplu şekilde evet mührünü baktığı görülüyor.

"Böyle seçim olmaz"

"Bir kere `milli irade tecelli etti`, `sandıktan halk iradesi` çıktı gibi ifadelere kendimi çok zorlasam da katılmam mümkün değil" dedi.

Doğu`da seçmen iradesi yok sayıldı. Silahların ve baskıların gölgesinde bir seçim yaşadık. Türkiye bugün koalisyonu konuşuyorsa bu, Doğu ve Güneydoğu`da, PKK/HDP`nin kurduğu olağanüstü koşulların bir sonucudur. Bu `olağanüstü hal` değişip normalleşmedikçe, PKK silahlı güçlerini sınırlarımızın dışına çekmedikçe, her hafta bir seçim yapsanız, sonuç değişmeyecektir.

YENİŞAFAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —