Tarih: 14.12.2018 09:19

Ak Parti bazı illerin adayını geri çekebilir!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yeniden bir araya geldi. Kulislerde AK Parti´nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nı MHP´ye bıraktığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de ´kararsız´ kaldığı ifade ediliyor.

İki liderin görüşmesinde ayrıca MHP´nin aday çıkarmayacağını açıkladığı Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki 27 büyükşehirin de masaya yatırıldığı kaydediliyor. Cumhuriyet´ten Selda Güneysu´nun haberine göre, MHP, ittifak kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir´de aday çıkarmayacağını açıklasa da bazı ilçe belediyelerinde AK Parti´nin desteğini beklediği ifade ediliyor. Bu kapsamda da AK Parti´nin İstanbul´da, Silivri ve Küçükçekmece´de Ankara´da ise mevcut MHP´li belediyeler Polatlı ve Etimesgut´ta MHP´nin adayını destekleyebileceği, aday çıkarmayabileceği de belirtiliyor. 

IĞDIR VE KARS ADAYI GERİ ÇEKİLEBİLİR

Erdoğan, MHP´nin 2014 yerel seçimlerinde ikinci parti konumunda olduğu Iğdır ile MHP´den istifa eden Murtaza Karaçanta´nın yönettiği Kars´ta da partisinin adayını açıklamıştı. Ancak Iğdır ile Kars´ın ittifak kapsamında ´yeniden ele alınabileceği´ değerlendiriliyor. AK Parti´nin Iğdır Belediyesi başkan adayı Adil Aşırım´ın Azeri kökenli olduğu için Iğdır´da MHP´nin oylarını bölebileceği ifade ediliyor. Bu durumda, Iğdır Belediyesi´nin yeniden HDP´nin eline geçebileceği değerlendirilirken, AK Parti´nin Iğdır ve Kars´taki adaylarını da MHP lehine çekebileceği konuşuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —