Tarih: 01.05.2016 22:26

17/25 Aralık´ta Erdoğan olmasaydı...

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Başbakan istifa ederdi. Hükümet düşer, ülke seçime giderdi. Sonra ki 10 hatta 15 yıl, koalisyonlar ve beraberinde siyasi istikrarsızlıklar ülkeyi kasıp kavururdu.

***

Emniyet, MİT ve yargı tamamen paralel yapının eline geçerdi. Peş peşe yeni soruşturmalar, yeni operasyonlar, bu kez  tsunami´ye dönüşmüş yeni  öldürücü dalgalar gelirdi. Binlerce kişi tutuklanır, hayali mahkemelerde yıllarca süründürülür ve nihayetinde kodese tıkılırdı.

***

Ergenekon ve Balyoz´da  uydurma iddianameler ve suç isnatlarıyla tutuklanan, görülmemiş haksızlıklara, hukuksuzluklara mazur kalan onca insan daha büyük zulümler ile karşılaşacak, davaları karara bağlanıp yıllarca hüküm yiyecekti.

***

Tarihin hukuk skandalları listesinin ilk 3´ü ne giren askeri casusluk davası devam edecek, iftiraya uğrayan subaylar içeri tıkılacak ve deniz kuvvetleri tamamen paralel´in eline geçecekti. Derken yine uydurma soruşturmalarla ? Ordu? tüm kademeleri ile zapturapt altına alınacaktı.

***

Ülke 30 yıl daha kaybedecek. Ekonomisi dibe inecek. IMF´ye yine dilenir hale gelecek. Batı´nın insafına terk edilecekti.

Peki bazen sessizlik, bazen samimiyetsizlik, bazen de bu basiretsizlik nerden geliyor. Sanırım hala meselenin ciddiyeti bazılarınca tam olarak anlaşılamamış. Erdoğan olmasa 17/25 aralık´ta ne olurdu . Felaket olurdu felaket.

Tuna Öztunç / Diriliş Postası




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —