Akşener sadece kendi memleketinden değil partisinden de oy alamadı!

Akşener sadece kendi memleketinden değil partisinden de oy alamadı!

İYİ Parti´nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, kendi memleketinde beklentilerin çok altıdan bir oy aldı. Hatta kendi partisine oy verenler bile Akşener´e oy vermedi.

 

 

Geride kalan 24 Hairan seçimlerinde adayların ve partilerin aldığı oylara daha yakıdan bakınca oldukça ilginç gerçekler ortaya çıkıyor. En ilginci ise Meral Akşener´in ve İYİ Parti´nin Kocaeli performansı.

Meral Akşener İzmitli. Genel beklenti İzmit ve Kocaeli genelinde oldukça yüksek oy alacağı yönündeydi. Ama hiç öyle olmadı. Akşener Kocaeli´de yüzde 7.2´de kaldı.

Akşener´in Kocaeli´den aldığı toplam oy sayısı 84 bin 110´da kaldı.  Buna karşın genel Başkanı olduğu İYİ Parti ise Akşener´in üzerinde oy aldı. İYİ Parti Kocaeli´de 124 bin 662 seçmenin oyunu aldı. Yüzde 10.3 oy oranı ile 1.sıra adayı Lütfü Türkkan´ı meclise taşıdı.

İYİ Parti´ye oy veren 40 binin üzerinde seçmen Akşener´e değil de Kocaeli´de oyunu Muharrem İnce´den yana kullandı. Akşener kendi memleketi olan İzmit´te ise tam bir hayal kırıklığı yaşadı.

Akşener İzmit´te 8.7 oy alabilirken, İYİ Parti ise 13.1´lik bir oy oranı yakaladı. İzmit´te 10 bin civarında seçmen İYİ Parti´ye oy vermesine rağmen Akşener´e oyunu vermedi.



Anahtar Kelimeler: