Erzurum'un 5 asırlık köklü geleneği "1001 Hatim", kısa adı KEDFE olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu öncülüğünde Kocaeli'de adeta manevi bir şölene dönüştü.
Kocaeli Kongre Merkezi'ni hıncahınç dolduran davetliler, indirilen binlerce hatmin duasında buluştu.

İzmit İmam Hatip Lisesi Musiki Korosu'nun ezgileriyle başlayan program, okunan salalar ve Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle duygu dolu anlara sahne oldu.
Erzurum'un yaklaşık 500 yıllık geleneği olan 1001 Hatim Dua Programı ve Erzurum Sofrası İftarı, bu yıl Kocaeli'de 11'inci kez gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda Ramazan öncesi ve Ramazan sürecinde okunan hatimlerin duası topluca yapıldı.
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun yaptırdığı hatim duasının ardından, binlerce davetli Erzurum Sofrası iftarında ekmeğini paylaştı.
Kuran tilavetiyle başlayan programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN SÜRPRİZ TELEFON BAĞLANTISI
Programın en sürpriz anı ise İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin canlı bağlantıyla Erzurum'dan Kocaeli'ye seslenmesi oldu.
Bakan Çiftçi, "Erzurum'un bu mukaddes geleneğinin Kocaeli'de yaşatılması çok anlamlı" diyerek katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti.

Erzurum'un yaklaşık 500 yıllık köklü manevi geleneği olan 1001 Hatim, Kocaeli'de düzenlenen anlamlı bir programla bir kez daha yaşatıldı. Erzurum kültürünün önemli değerlerinden biri olan bu gelenek, Kocaeli'de yaşayan Erzurumlu vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu'nun organizasyonunda düzenlenen program kapsamında bu yıl 16 bin 346 hatim okunarak dualar edildi.
1001 Hatim programı kapsamında Kocaeli'nin 12 ilçesinde bulunan derneklerde ve camilerde düzenlenen programlarla hatimler toplandı. Kocaeli İl Müftülüğü ile yapılan iş birliği ve ilçe müftülüklerinin destekleriyle gerçekleştirilen program sayesinde 1001 Hatim geleneği Kocaeli'de yaşayan vatandaşlarla buluşturuldu.
Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatim duaları yapılırken, Erzurum'da gerçekleştirilen hatim programının atmosferini yansıtmak amacıyla sahnede Erzurum Ulu Camii görseli kullanıldı. Böylece 1001 Hatim geleneğinin ruhu ve Erzurum'un manevi atmosferi programa yansıtıldı.

DURSUN: "GELENEĞİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Programın ev sahibi olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ise yaptığı konuşmada, Erzurum'un asırlardır devam eden 1001 Hatim geleneğini Kocaeli'de yaşatmanın büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Dursun, federasyon olarak hemşeriler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve Erzurum kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, programa destek veren kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti.