Tanınmış hukuk insanı Avukat Ebubekir Elmalı, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yerinde tespitleri ile dikkat çeken bir isim olan Elmalı, "Terörsüz Türkiye sürecini isteyenler işi yüklenen siyasilere güvenenlerden oluşurken, Terörsüz Türkiye sürecini istemeyenler demeyelim de şüphe ile bakanlar, siyasilere güvenmeyenlerden oluşuyor." dedi.
Kendisinin siyasilerin sözlerine güvenen tarafta olduğunu ifade eden Avukat Ebubekir Elmalı, "ama" ve "acabaları" olduğunu da söyledi.
Elmalı surece destek vermeyenlerin linç edilmesinin doğru olmadığına da vurgu yaparak, " Ben siyasilere güvenen taraftayım. Ama tabi ki bu demek değil ki amasız ve acabasız bir destek veriyoruz. Asla, verilen sözler yerine getirilmez ise "tehlike anında camı kırın" çekici cebinizde hazır. Ama güvenmeyenler üzerinden de iktidar yanlılarının haksız lincini kabul etmiyorum. Güvenmeyelerinde haklı sebebi var. Temel mesele terörsüz Türkiye istememek değil, temel mesele Türklerin onur ve haysiyetinin, şehit kanlarının onurlarının ( zarar zaten kimse vermezde ) incinmesi… Çünkü kutsallarımızın bırak zarar görmesine göz yummamızı, kutsallarımızın gül kadar incinmesine tahammülümüz kalmadı artık. Gücenmemek için güvenmiyorlar." diye konuştu.